Кое е най-важното нещо за хората по целия свят

Карта

30.05.2015

За хората в Румъния основен приоритет е образованието. Докато австралийците държат изключително много на баланса работа-живот. А в Молдова единственото важно нещо за местните жители са работните места, които им осигурява държавата. Други въпроси, които вълнуват хората по света варират между безопасност, работни места, жилища, доходи и здраве. Тази красива инфографика е изработена от Movehub и представя данни, събрани от десетки хиляди участници от целия свят, за да ни покаже кое е най-важното нещо за хората по различните краища на света.

Данните са събирани от 2011 година насам, като социалната платформа OECD има за цел да разбере различните мнения на хората по цял свят и какви са техните виждания за по-добър живот. В платформата участниците споделят своите виждания за това, кое прави животът по-добър и какво трябва да се промени в държавата, в която живеят.

Вижте още: Работите, за да живеете или живеете, за да работите?

Картата показва някои ясни модели, като например акцентът на южноамериканците към здравето и образованието, но също така има и няколко различни мнения, които доста ще ви изненадат.

Виждаме, че България попада в графата: удовлетворение от живота. Съгласни ли сте с този приоритет, посочен от нашите съграждани?

Вижте кое е най-важното нещо за хората по целия свят чрез интерактивна инфографика

Кое е най-важното нещо за хората по целия свят

Източник: movehub.com

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването