Най-високите и сложни човешки кули

Състезание по изграждане на castells

08.10.2014

Народът на Каталония (една от 17-те автономни области в Испания) отдавана иска да се отдели в собствена държава. Каталунците са известни със своята изключителна горделивост, воля и физическа сила.

Най-високите и сложни човешки кули – всяка година през октомври групи от цяла Испания се събират в Тарагона (на около 98 километра от Барселона), за да се състезават за изграждането на castells.

Тази година традиционната надпревара празнува своята 25-та годишнина.

Най-високите и сложни човешки кули

Изграждането на кула изисква усилена екипна работа

Отбори се състоят от 75 до 100 мъже, жени и деца, и всеки отбор получава пет шанса да изгради кула. Точкуването се образува на база на точките събрани от трите най-добри кули. Един castell се счита за успешен, само ако никой не е падал от него, по време на създаването му. Когато кулата е построена, този който е на върха трябва да символизира с пръстите на ръцете си каталонския флаг.

Тази година над 40 отбора премериха сили, но само един от тях Castellers de Vilafranca, зае почетното първото място.

Най-високите и сложни човешки кули

Всеки дава най-доброто от себе си

Human_Tower-catalun

Един castell се счита за успешен, само ако никой не е падал от него, по време на създаването му.

Човешки кули Каталония

Човешките кули в Каталония са традиция

castellers-catalonia castellers-towers

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.