Най-високо платените стажове за 2014

Годишните списъци с най-високото заплащане на стажанти от Glassdoor

08.03.2014

С някои стажове, вие сте късметлия, ако можете да получите безплатна храна и от време на време, вместо да правите кафе за другите, да го направите за себе си. За някой други стажове, фирмите плащат повече от 6 000 щатски долара на месец.

Разбира се в България не може да става въпрос за такива цифри, но и тук не е невъзможно получаването на добра заплата в IT сферата.

Представяме ви най-високо платените стажове за 2014

Glassdoor е сайт за работа, който предлага коментари от анонимни служители. Точно те са изнесли своите годишни списъци с най-високото заплащане на стажанти. Има шест дружества, включени в списъка, които плащат повече от 6000 долара на месец, което прави 72,000 на година и една компания, която плаща повече от 7,000 долара или 84,000 на година.

С други думи, стажантите на тези фирми се хранят и печелят по-добре, отколкото цял един български народ.

Може би не е изненада, че в списъка на Glassdoor доминират повече технологични компании. На челното първо място е Palantir, която осигурява анализа на данни за клиенти, включително ЦРУ и ФБР. Туитър, които наскоро станаха публично достояние са на трето място последвани от LinkedIn, Фейсбук и Майкрософт.

Най-високо платените стажове за 2014

25 компании, които предлагат високо платени стажове

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.