10-те най-влиятелни бизнес лидери за 2013

Класацията е дело на businessinsider.com

08.12.2013

Кои са хората, успели да издигнат огромни компании, до върховете, на които са в момента.

Класацията за най-влиятелните бизнес лидери за 2013 година се оглавява от следните 10 бизнесмени/бизнесдами:

1. Анджела Арендс – CEO на Burberry

Президентът на луксозната марка Burberry, скоро ще оглави и отдела по продажби на Apple. След големия успех, който постигна с марката Burberry, Анджела Арендс е в светлините прожектори. Burberry е обявена за най-влиятелната модна марка във Великобритания, оценена на $10,4 милиарда. В новото си амплоа за Apple, през 2014, госпожа Арендс е топ новина в бизнес средите и медийното пространство.

Анджела Арендс е сред 10-те най-влиятелни бизнес лидери за 2013

Анджела Арендс

2. Джеф Безос – CEO на Amazon

Amazon расте със скоростта на светлината. Тръгнал от голям онлайн магазин, в момента платформата продава всичко, буквално! Наскоро се разчу и за сътрудничеството на компанията с HTC, за направата на смартфон. Сам Безос казва, че новият продукт ще е нещо много по-различно от продажбите на Kindle.

Джеф-Безос е сред 10-те най-влиятелни бизнес лидери за 2013

Джеф Безос

3. Кат Коул – CEO на Cinnabon

Стартиралата от бутки за храна в моловете, компанията Cinnabon, сега вече продава лицензи и годишните и световни приходи възлизат на милиард долара. Всичко това благодарение на бившата сервитьорка – Кат Коул, която успява да издерзае до върха, дори преди да навърши 35 години.

Бивша сервитьорка става сред най-влиятелни бизнес лидери

Кат Коул

4. Дик Костело – CEO на Twitter

Костело, бивш комик, поема компанията през 2010 година. Той сам отбелязва, че е трудно да ръководиш компания, която не си основал и все пак успява да увеличи приходите от 28 милиона до 254 милиона.

Вижте още: Forbes-селекция от 30 български лидери,под 30 години

Дик Костело е сред 10-те най-влиятелни бизнес лидери за 2013

Дик Костело

5.  Боб Айгер – CEO на Dysney

Миналата година Dysney купува Lucasfilm за $4 милиарда и Айгер вече обяви излизането на новата част на Междузвездни войни. Което прави компанията мощен играч на холивудската сцена.

Шефът на Дисни сред 10-те най-влиятелни бизнес лидери за 2013

Боб Айгер

6. Хубърт Джоли – CEO на Best buy

Когато всички говореха за краха на Best Buy, Джоли успя да преобърне ситуацията на 360 градуса. С някои брилянтни стратегии, той успя да доведе бизнеса до нови величини. Решава да се концентрира върху по-малките търговски обекти и да ограничи разходите за големи помещения, и се концентрира в продаването на техника, като развива и стабилна мрежа за онлайн пазаруване.

Шефът на Best Buy сред 10-те най-влиятелни лидери за 2013

Хубърт Джоли

7. Мариса Майер – CEO на Yahoo!

Майер съживява Yahoo!, който сериозно затъваше под ръководството на предшествениците и. Под нейно ръководство се извършват: поглъщането на Tumblr, преправянето на сайта Flickr и редизайна и новото лого на Yahoo!

Мариса Майер е сред 10-те най-влиятелни бизнес лидери за 2013

Мариса Майер

8. Лари Пейдж – CEO на Google

Без съмнение, Лари Пейдж е един от най-влиятелните хора на планетата. Само за последната година Google генерира приходи от 18 милиарда долара.

Лари Пейдж е сред 10-те най-влиятелни бизнес лидери за 2013

Лари Пейдж

9. Карл Йохан Персон – CEO на H&M

Персон шокира модната индустрия, когато слага за лице на бански костюми, модел „в плюс сайз“. Според него, днешните модели са твърде слаби. Стратегиите му изглежда да са много успешни, в предвид огромният ръст, който бележи компанията.

Карл Персон е сред 10-те най-влиятелни бизнес лидери за 2013

Карл Йохан Персон

10. Джеф Уайнър – CEO на LinkedIn

Уайнър се присъединява към LinkedIn през 2008 година и оттогава броят на регистриралите се потребители скача от 33 на 225 милиона. Въвежда и новата опция „University pages“, насочена към младежите, които скоро ще станат работна сила. Определено Уайнър не жали усилия и средства, за да разрасне професионалната мрежа до невиждани мащаби.

Джеф Уайнър е сред 10-те най-влиятелни бизнес лидери за 2013

Джеф Уайнър

Източник: businessinsider.com

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.