10 от най-влиятелните снимки в Газа

Как изкуството пресъздава реалността в един ад

19.08.2014

Откакто съществува цивилизацията, за съжаление войната е била неразделна част от живота ни. В момента новините за конфликта между Израел и Палестина са водещи по всички медии. Фотографиите, които възникват от това несправедливо военно положение са трагични.

Вижте още: Световното първенство в Бразилия в 22 снимки

Редица талантливи палестински художници обединяват сили, за да привлекат вниманието на света към неспиращата война между Израел и Палестина по много тих и провокиращ начин. Чрез използването на снимките от ракетните експлозии от областта Газа, те създават мощни и внушителни скици на хора, издигащи се от дима и огъня. В сравнение с оригиналните снимки, тези скици изобразяват трагичните последици от войната. Чрез тази си постъпка, художниците искат да изкажат своята позиция с помощта на изкуството, тъй като никой не чува молитвите на невинните граждани, които искат войната да спре.

Вижте снимките по-долу и си представете какъв ад е за хората, живеещи в Газа. Надяваме се, че несправедливата и безмилостна война ще приключи един път завинаги, а Тафик Гебрел, Бушра Шанан и Белал Халед ще намерят друга област, в която прилагат своето красиво изкуство.

Представяме ви 10 от най-влиятелните снимки в Газа на израелските ракети. Помолете се за невинните души, които загинаха заради безумната война.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването