Наказаха Марио Балотели за 1 мач

Супер Марио е глобен заради пост в Instagram

20.12.2014

Нападателят на Ливърпул е наказан за един мач, като ще трябва да плати и глоба за постъпките си в Instagram. Решението за наказанието бе взето от Футболната асоциация на Англия. Всичко това се случва заради пост на „Супер Марио“ в социалната мрежа, който предизвика редица коментари.

Наказаха Марио Балотели заради расистки пост в Instagram

Балотели е наказан по член E3 (1) на Футболната асоциация, заради пост, който съдържа семитски и расистки препратки.

Италианският нападател е публикувал изображение на компютърната игра Супер Марио в Instagram, която включва текст: „Скача, като черен мъж и грабва монети, като евреин“, цитираха от BBC.

Вижте още: Рахим Стърлинг обмисля да напусне Ливърпул

Наказанието ще извади Балотели извън състава за дербито с Арсенал по-късно, като в допълнение той ще трябва да плати глоба от 25 000 паунда, а освен това ще трябва да се запише и на образователен курс.

Балотели прие обвинението и наказанието на ФА и написа специално послание към феновете си и съотборниците си чрез официалния си профил във Facebook:

Наказаха Марио Балотели за 1 мач

Марио Балотели с официално извинение във Facebook

„Съжалявам, за това, което направих пред моите съотборници и привържениците на Ливърпул, и се извинявам за постъпката си. Нямаше умисъл в действията ми. Приемам решението на ФА, като също така обещавам, че това никога няма да се повтори“.

Говорител на Ливърпул заяви: „Клубът потвърждава решението, взето от ФА, като се чака само писменото съдебно решение“.

„Всяко следващо действие, предприето от клуба по отношение на този въпрос си остава между Ливърпул и Балотели“.

Все още не е ясно дали и от Ливърпул ще глобят своя нападател за глупавата постъпка, но слуховете започват да стават все по-големи, че Балотели ще бъде продаден още през януари заради лошата формата и глупавите постъпки, които прави и то доста често.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването