Намери ли се конкурент на Tesla?

Фискер създава електромобил с пробег от 640 км

01.05.2017

Дали най-накрая се откри пряк конкурент за Tesla и по-точно за модел S? Преди няколко дни автомобилният дизайнер Хенрик Фискер обяви, че на 17 август ще представи новия си електрически модел с удължен пробег. Електромобилът носи името на създателя си – Fisker Emotion и според дизайнера, ще има пробег от над 650 км с едно зареждане, което определено ще е нещо специално. Максималната скорост на Fisker Emotion ще е 260 км/ч.

Фискер създава нов електромобил, който ще е конкурент на Tesla Model S

Новият електромобил ще се произвежда от новата компания на Хенрик Фискер – Fisker Inc. Малко по-рано през тази година Фискер заяви пред Business Insider, че най-вероятно новият електромобил ще се произвежда от VLF Automotive, като дори посочи, че производството ще е в Детройт. Фискер се присъедини към Automotive през януари тази година, а компанията произвежда също и създадения от него суперавтомобил Force 1.

Намери ли се конкурент на Tesla?

Fisker Karma Eco Sport

Специалистите прогнозират, че Emotion ще е близко до цената на Tesla Model S, но с по-високо ниво на оборудване.

Вижте още: Tesla Model S с 762 к.с под капака

Голямата новина е използването на новата технология за батериите, които също са разработени от негова компания – Fisker Nanotech. Благодарение на тази нова технология, инженерите очакват пробегът на Emotion да е над 650 км, което определено ще е доста впечатляващо постижение за един заряд! Дали най-накрая от Tesla ще намерят пряк конкурент при електромобилите предстои да разберем през следващите няколко месеца.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването