Направете го сега! Не отлагайте за утре!

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш - това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш

05.04.2015

Всички ние понякога отлагаме нещата от днес за утре. Някои от нас го правят по-рядко, а други по-често. Но това няма значение. Животът профучава толкова бързо покрай нас, че е безсмислено да оставяме днешната работа за утре. Не мислите ли?

Защо да оставяме за друг ден онова, което можем да свършим днес? Защо да не играем най-голямата си игра като човешки същества сега, а да я отлагаме за неопределен момент в бъдеще?

Направете го сега! Утре може вече да е твърде късно…

Животът е твърде кратък, че да му позволим да си отиде, преди да сме грабнали всичко от него. Всеки ден е ново начало. Начало, което може да ни направи по-добри от вчера. Именно към това се стремя аз. Не казвам, че не е трудно, но определено си заслужава. Нима не се чувствате горди със себе си, когато си легнете и знаете, че сте свършили задачите си и за утрешния ден? Това ви дава преднина пред времето. Вие сте с една крачка пред него, защото вчера сте свършили всичко онова, което е трябвало да свършите днес. Ами ако обърнем сценария? Ако днес се отдадем на мързела и оставим всичко за утре? Как ще си легнете щастливи с мисълта, че утрешния ден ще е изпълнен с куп задачи, нерви и времето ще ви притиска? Няма да спите пълноценно, това е сигурно. Точно за това ви говоря аз. Да изпреварите утрешния ден. Направете го сега!

Не казвам, че това трябва да ви е фикс идея и да забравите за мързела, но това е разликата между обикновените хора и успелите. Животът дава право на избор, а от нас самите зависи как ще прекараме дните си.

Вижте още: Най-невероятния подарък: нов комплект от 24 часа

Намерете точния баланс. Правете си планове и разработвайте стратегии за следващите дни, но в същото време живейте в момента. Оцветете всеки един ваш ден. Преследвайте най-доброто, което този ден може да ви донесе. Смейте се, обичайте и не спирайте да мечтаете. И ако има някаква възможност, която идващите часове ви предлагат я грабнете на момента. Защото животът профучава толкова бързо покрай нас и утрешния ден вече може да е твърде късно да предприемете онова, което е трябвало да свършите днес.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването