Осмелете се да напуснете зоната си на комфорт

Живей и рискувай!

08.08.2015

Независимо дали вярвате или не, възможността умишлено да напуснете зоната си на комфорт, за да постигнете дългосрочните си цели е това, което ви отличава от тълпата.

Представете си два кръга, които не са свързани помежду си по никакъв начин. Единият е малък и нормален, а вторият значително по-голям. Първият кръг представлява комфортният живот, изпълнен с релаксиращи моменти, сърфиране в интернет, излежаване в леглото,…. На пръв поглед може да изглежда страхотно, но в действителност, това е кръг, който ви гарантира нищо друго, освен съжаления.

Вижте още: Когато се сблъскате с изпитание

От друга страна вторият кръг е изпълнен с непозната територия, която чака да бъде открита, големи мечти, които имат нужда от вас, за да ги превърнете в реалност. Влезете ли веднъж в този кръг, повярвайте излежаването на дивана и гледането на телевизия няма да ви липсват.

За да направите квантовия скок напред, трябва да изкорените негативните мисли, които ви обезкуражат да напуснете зоната на комфорта за добро. Ето и списък на 8-те мисли, които да „изгоните“ от съзнанието си и да се осмелите да преминете във вълнуващия кръг, извън зоната на комфорта.

Осмелете се да напуснете зоната си на комфорт – „изгонете“ от съзнанието си негативните мисли, които ви спират да успеете

1. „Всъщност не се налага да правя това“

Когато няма кой да ви притиска да направите нещо, е много лесно да се откажете. Умът ви започва да ви обстрелва с причини да се откажете от целта си и да направите нещо по-приятно, тъй като „не е нужно да се затормозявате чак толкова“.

2. „Ще започна утре“

Понякога това е най-доброто нещо, което можете да направите. Въпреки това, това работи само, ако действително започнете утре. Истинският проблем е, че повечето хора не само че не го правят утре, а и никога. Утре става някаква неизвестна дата в бъдещето, вълшебното време, когато се може би ще се почувствате готови.

Осмелете се да напуснете зоната си на комфорт

Започни днес!

3. „Точно сега не е перфектният момент“

Порочният кръг на точното време и точният момент, в който всички сме попадали. Искаме да направим нещо, но все се оправдаваме, че не му е сега времето.

4. „Ще започна веднага щом имам повече….“

„Повече време“ изглежда е любимото извинение на мозъка ни. Когато става въпрос за правене на нещо неприятно, винаги можем да си намерим извинение да не го направим. Като липса на време, пари, възможности…

5. „Това е последният път, когато отлагам!“

Да… и преди сме го чували, биха казали някои хора близо до мен. Всеки път, когато направите изключение, автоматично правите следващия опит още по-голямо предизвикателство.

6. „Не съм достатъчно добър дори да започна“

В днешно време сме бомбардирани с акцентите на животите на други хората. Независимо дали са реклами, силно „фотошопирани“ банери, Instagram или Facebook профили, повечето от информацията е само върхът на айсберга. Обикновено, грозната истина е скрита…

Вижте още: Избягвайте да имате посредствени приятели

7. „Не знам как“

Не бива да се притеснявате от това, че не знаете или можете нещо. Не забравяйте, че всеки експерт някога е бил новак без никакви познания в областта си.

8. „Само ако имах _____, със сигурност щях да успея.“

Още една глупава мисъл, която не позволява на хиляди хора да се осмелят да живеят живота, който искат. Нито парите, нито връзките, нито каквито е да е други фактори не биха ви помогнали, ако наистина не искате да постигнете нещо значимо в живота си.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.