Наръчник по величие: 15 стъпки за лично усъвършенстване

Уроци по лидерство от монаха, който продаде своето Ферари…

31.07.2014

Човек не се ражда мъдър. Не се ражда ѝ с вродени лидерски качества. Той се бори през отделните етапи от живота си и кове съдбата си сам. Той се изгражда, като човек и като личност, като спазва определени стъпки, докато върви по-пътя на успеха. Стъпки, които му помагат да се самоусъвършенства.

Изключителната рок звезда, изключителният сърфист и добрият корпоративен директор са се борили, за да си осигурят една по-хубава съдба и добра репутация. Никой не им ги е дал още докато са се родили. Те са извървели пътя на успеха. Същия този път, по който и вие ще тръгнете, след като прочетете тези дяволски добри съвети за лично усъвършенстване.

Представяме ви наръчник по величие или 15 стъпки за лично усъвършенстване от един от най-видните бизнес консултанти в света – Робин Шарма

Какво споделя той за тайните си за лично и професионално усъвършенстване:

Няма по-голям провал от успеха – колкото повече преуспявате вие и вашата организация, толкова по-скромни и по-всеотдайни към клиентите си трябва да бъдете.

В работата си бъдете рокзвездане е нужно да заемате най-високата длъжност, за да вършите работата си най-добре.

Всеки ден определя живота ви – по начина, по който изживявате всеки ден, оформяте живота си.

Заложете повече в играта – истинският риск се крие в живота без риск. Приемете предизвикателството. И помнете, не можете да спечелите играта, ако не участвате в нея.

Почувствайте полъха на вятъра – някои от най-големите удоволствия в живота са и най-простите. Обогатете живота си с повече от тях и сърцето ви ще се изпълни с радост.

Отделяйте време за мислене – ако мислите повече, ще знаете по-добре кои са приоритетите ви и върху какво трябва да се съсредоточите. Действията ви ще бъдат по-точни, ясни и целенасочени. „Времето за мислене“ ще ви донесе някои удивителни идеи и ще ви вдъхнови за големи мечти.

Лидерството започва след още един километър – то проличава, когато в края на изтощителен ден дистрибуторът намери сили за още няколко разговора – не защото му е лесно, а защото така трябва да постъпи. Лидерството проличава, когато мениджърът току що е завършил отчет, в който е вложил най-доброто от себе си и веднага след това пак се връща към него, за да го доизглади и подобри още повече.

Бизнесът се гради върху човешките отношения – лесно забравяме, че хората правят бизнес с тези, които харесват.

15 стъпки за лично усъвършенстване

Бизнесът се гради върху човешките отношения

Работете всеотдайно и късметът ще ви споходи – нито един от суперпреуспелите хора, не е стигнал до върха, без да работи повече от всички останали

Открийте гениалността си – фокус + всекидневно усъвършенстване = гений. Най-дълбокото разбиране на тази формула ще промени живота ви завинаги.

Слушайте два пъти повече, отколкото говорите – да слушате внимателно другия е един от най-добрите начини, да покажете уважението си към другия и да изградите дълбока човешка връзка.

Научете се да казвате „не“ – всеки път, когато кажете „да“ за нещо маловажно, казвате „не“ за друго, по-важно нещо.

Изгорете корабите – предизвикателството е прекрасно средство да познаете своите най-добри и най-блестящи страни.

Прекрачвайте границите на познатото – помнете, че в началото на всички велики лидери, визионери или смели мислители са се присмивали. Днес ги боготворят.

Лидерството не е конкурс за популярност – да бъдете лидер не означава, че трябва да се харесвате на другите. То означава да постъпвате правилно.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването