Натурална слънчева защита

Радвайте се на слънчевите дни безопасно

08.06.2016

След многото дъждовни дни, най-сетне усещането за лято е вече налице с температури над 25 градуса. Морската вода е още хладка, но пък слънчевите лъчи, които огряват пясъка, създават достатъчно плажно настроение.

Много от нас смело подцениха слънцето през май и юни, и се сдобиха с неприятни слънчеви изгаряния. И тъй като сезонът едва сега навлиза е важно да не забравяме да се грижим за кожата си през лятото, за да избегнем леки и тежки изгаряния и заболявания. Няма нужда да ви казвам, че кремът за слънце е задължителен и е силно препоръчително да е с по-висок фактор. Но освен използването на слънчева козметика има и други натурални начини да осигурите комфорт на кожата си през горещите летни месеци.

Натурална слънчева защита – радвайте се на слънчевите летни дни, но не забравяйте да се погрижите и за здравето на кожата си

1.. Увеличете приема на сурови  плодове и зеленчуци 

Суровите плодове и зеленчуци доставят на тялото и в частност на кожата много от необходимите витамини за естествена защита. Освен витамини съдържат още и ценни ензими и ферменти. Те обновяват състарените клетки, защитават организма подпомагат зарастването на рани.

Натурална слънчева защита

Слънце, плаж, море, басейни,.. – все изпитания за кожата

2.. Витамин Е

Този антиоксидант, когато се прилага локално, е установено, че защива кожата. Повечето масла за слънце съдържат богат набор от витамини, но е добре ако си гарантирате приема на Е и под друга форма – например бадемово масло, лешници, домати, кедрови ядки и други.

3.. Спирулина, като хранителна добавка

Модерна суперхрана, чиито ползи за организма се разискват доста в последните години. Тя съдържа  60-70% пълноценен протеин, което означава, че има всички 8 незаменими аминокиселини и 10 несъществени такива, които поддържат общото добро здраве. Тази вълшебна добавка подпомага вътрешната защита от слънчевите лъчи.

4.. Зелен чай

Вече знаете, че този разпространен чай има много ползи, но знаете ли, че същите мощни антиоксиданти, които защитават клетките от вътрешната страна на тялото ни, също могат да защитят кожата и от външната страна? Проучване установява, че когато се прилага върху кожата, зеленият чай предпазва от слънчево изгаряне.

И преди да се впуснете в летни забавления, не забравяйте преди всичко да се погрижите за защитата на кожата си. Пожелаваме Ви прекрасно лято, приятен слънчев загар и много хубави слънчеви спомени!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.