Усъвършенствайте способността си да благодарите

Онова, което ценим в живота си, увеличава стойността си

13.04.2015

Докато си пиех кафето днес се замислих за благодарността. Скоро бях прочел една могъща идея в една книга: „Онова, което ценим в живота ни, увеличава стойността си“. Гениално, нали? Не ви ли се е случвало да съсредоточите мислите си върху нещо и то да се случи? Не сте ли се замисляли, че онова, което цените, започва да ви цени? Ценете здравето и семейството си. Ценете дарбите, които имате. Ценете приятелите, работата и живота си. Ценете всичко, което имате и ще забележите онези неща, с които сте благословени.

Усъвършенствайте способността си да благодарите за всичко, което имате

Ако имате проблем и не знаете за кое точно да благодарите, то има лесен начин да разберете. Направете списък с 50 неща, за които сте благодарни на живота. Първите няколко са много лесни: семейство, кариера, дом, домашни любимци и т.н. До тук всичко е лесно, но какво става, когато стигнете до корените на нещата? Спуснете се още по-надолу по стълбичката. Бъдете благодарни за езиците, които говорите. Бъдете благодарни на учителите, които са отделили от тяхното време, за да ви направят по-добри. Бъдете благодарни, че сте живи и здрави. Бъдете благодарни на лекарите, които се грижат за здравето ви. Бъдете благодарни, че не живеете там, където се води война. Бъдете благодарни на съседите си и на продавача в магазина, че е толкова любезен. Бъдете благодарни на майсторите, които поправиха колата ви. Бъдете благодарни на всички онези хора, които по някакъв начин имат досег с живота ви. Може да ви звучи странно, дори откачено, но благодарността ще промени живота ви, макар да ви се струва, че не е точно така.

Вижте още: Бъдете по-добър човек от вчера

Настройте се на вълна благодарност и се замислете колко много блага имате. Не приемайте нищо за даденост. Помислете за всички онези неща, които не изброих, но сте благодарни за тях. Представете си ги и бъдете благодарни. След като направите всичко това, затегнете коланите и гледайте какво ще се случи с живота ви. После ще ни бъдете благодарни.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването