Научнофантастичните маратонки на NIKE

Компанията гради бъдещето на спортните обувки

17.11.2016

За да живеете в бъдещето трябва да платите цената. Любимата световна марка за спортни стоки NIKE определено знае как да остане лидер на пазара и да въвежда клиентите си в технологиите на бъдещето.

Научнофантастичните маратонки на NIKE – с поглед в бъдещето

Nike HyperAdapt 1.0 е първият модел за масовия пазар, който използва новата технология за самозавързване на Nike. А цената ще е $ 720 за чифт, потвърдена от говорител на компанията.

Заинтересованите клиенти могат да направят заявка за закупуване на маратонките от 1 декември. Моделът ще се предлага в три цвята: черно, бяло, и черно / сиво.

Обувките бяха обявени от Nike доста шумно на иновационната конференция на компанията през март. По-късно през годината изпълнителният директор Марк Паркър заяви, че самозавързващите се обувки ще са технологията на бъдещето, както самоуправляващите се коли.

А какво представлява самата технология на самозавързване?

Когато човек обуе маратонките и направи първата си стъпка, сензор отчита натиска, който оказва петата и стяга автоматично връзките. След неколкократно използване обувките започват да се адаптират към предпочитанията на носещия ги и автоматично регулират нивото си на стегнатост до оптималното. А специални копчета близо до езика на маратонката ще предоставят възможност за персонализиране на настройките, ако чувствате завързването прекалено стегнато или прекалено хлабаво. Все едно си обучавате обувките – доста щуро звучи. 🙂

Моделът HyperAdapt 1.0 разполага с LED светлини на стъпалото, които индикират и за нивото на зареденост на батерията. За едно пълно зареждане (което ще издържи две седмици) са необходими три часа.

Nike разработват и тестват тази технология цели 11 години и с право могат да се гордеят с постигнатото.

Самозавързващите се маратонки влязоха в общественото съзнание още през 1989 г. с филма “Завръщане в бъдещето 2”, който включваше футуристичен вариант на маратонки наречени Nike Mag. Nike произведе няколко версии Nike Mag и ги разигра на томбола за благотворителност, като събра общо над $ 6,750,000 за изследвания на болестта на Паркинсон.

Е, технологиите определено се развиват и всяка една пазарна ниша трябва да се адаптира за да оцелее.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.