Навиците на изключително харизматичните хора

Когато вървите към върха на планината, поздравявайте хора. Защото когато слизате, пак тях ще срещнете...

06.10.2013

Някои хора просто имат заложена в кръвта си тази особена възможност да въздействат на околните. Те просто се отличават от тълпата и винаги са център на внимание, респект и възхищение. Но какво ги прави толкова специални. Как се държат с останалите, за да предизвикат у тях това удивление.

Нека разгледаме някои от навиците на изключително харизматичните хора, които ги поставят така високо в очите на околните:

1. Те слушат много повече, отколкото говорят – внимателно и с демонстриран интерес изслушват събеседниците си, задават въпроси, поддържат много добър контакт с очите, усмихват се. И това е напълно достатъчно да накараш един човек да се чувства значим.

2. Не се държат с останалите сякаш са по-нисши – напротив, тези харизматични личности карат всичките си събеседници да се чувстват уважавани и важни. Това е основно правило при комуникация.

Харизматични личности те предразполагат да се чувстваш значим

Накарайте събеседници си да се чувстват уважавани

3. Всички хора са важни – от всекиго можеш да научиш нещо, да се обогатиш. Именно затова общуването с хората трябва да е максимално ефективно. Взаимно да сте си полезни – това е целта на комуникацията!

4. Харизматичните личности подбират внимателно думите си – защото думите ти определят поведението на околните към теб. Например на бизнес среща за представяне на новости по продукта „х“ какво ще кажете – „Трябва да ви представим тези нови характеристики на продукта “х“ или „Бихме желали да споделим с вас изключителните нови характеристики на нашия продукт“.

Вижте още: 5 неща, които умните хора правят

5. Уважават успехите на останалите и не коментират провалите им – в общия случай много от богатите и успелите хора притежават този невероятен харизматичен чар, който ги е издигнал толкова високo. Те са успели, хората им се възхищават, но никога не си позволяват да коментират провалите на другите или да злорадстват. Напротив оценяват високо чуждите успехи, защото знаят, че някога може те да им полезни.

Навиците на изключително харизматичните хора

Уважавайте успехите на другите!

Използвайте всичките си контакти рационално, създавайте си трайни връзки, защото харизмата на успеха не е само генетично заложена, тя може да бъде изградена!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.