Не допускайте тези грешки на работното място

Кои са вредните навици, които могат да попречат на отношенията ви с колегите?

13.07.2017

Допускате прекалено много обяснения. Голяма част от хората са склонни да се извиняват без причина или да се оправдават, дори и да не са сгрешили. Не бъдете от този тип служители. Това издава само едно – вашата несигурност или неспособността да търпите критика.

Не допускайте тези грешки на работното място

Клюките не са ви чужди – прекъснете навреме опитите на колегите да сплетничат или да ви въвеждат в интриги. Сменете темата или кажете, че не желаете да се месите в чуждите дела. „Интересува ме само работата“ е отговор, който може да ви отървете от клюките. Дори и да ви се струва нелюбезно, това е по-добро от репутацията на клюкар.

Пристигате последни на събранията, заемате най-неудобното място и не взимате отношение по въпросите, които се дискутират. Ако това е системно, колегите може да започнат да не забелязват присъствието ви.

„Тероризирате“ подчинените си – не бива да се държите лошо с тези, които са по-ниско от вас в служебната йерархия. Шефът ви ще забележи и това отношение може да ви струва повишението. Никой не обича арогантното държание и липсата на възпитание.

Не допускайте тези грешки на работното място

Не бива да се държите лошо с колегите си

Не обръщате внимание на външния си вид – удобно ви е да носите просто тениска и джинси на работа и предпочитате да провеждате работните срещи в този вид. Рано или късно ще получите забележка за това. Небрежната външност вреди на имиджа на фирмата. Оставете я за почивните дни и се придържайте към класическа елегантност на работа.

Говорите безкрайно по телефона – никой не е длъжен да слуша разговорите ви. Можете да се чуете с децата или майка си, но не бива да прекалявате. Обърнете внимание и на силата на гласа при личен разговор по телефона. Прекалено тихият тон може да се изтълкува като желание да скриете нещо от разговора, а прекалено високите децибели пречат и разсейват околните и са признак на ниско възпитание.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването