Никога не подценявайте силата на малките разговори

30.08.2016

Можете ли да си представите един свят без разговори?

Помислете за това.

Краткият обмен на поредица от думи е първият ни опит за опознаване на някого. Всъщност няма как да се опознаем взаимно без да разговаряме помежду си.

Как най-добрите приятели стават такива; как съпрузите са преценили, че са един за друг? Може би е съдба, да, но все трябва да са се опознали преди това. Думите са онази сила, която движи взаимоотношенията в света и тежат, понякога болезнено много тежат. Не случайно се казва “Голям камък хвърли, голяма дума не казвай”.

Никога не подценявайте силата на малките разговори

А малките разговори са тези, които движат деня ни. Като започнем от крако разменяне на поздрави за добро утро, до служебни заседания и завършим с разговор на вечеря у дома. Думите са начинът да се изразим, да изкажем това, което ни дерзае, да се свързваме с другите хора.

Малки разговори са от жизненоважно значение за поддържане на нашите социални връзки

В днешната реалност на виртуални светове и устройства, които ни поглъщат, разговорите между хората стават все по-ценнни. Тъжно е, когато по улицата и на площадката виждаме деца, които вместо да се забавляват заедно са забили носове в телефоните и таблетите си. Тъжно е и, когато в кафенетата седят хора, които са забравили как се общува и си чатят. Тъжно е, но в това се превръщаме. Ето защо не трябва да забравяме силата на думите разменяни между хора, трябва да запазим човешката близост, за да живеем пълноценно.

Никога не подценявайте силата на малките разговори

Магията е зад ъгъла

“Ако разговаряте с човека на език, който той разбира, вие се обръщате към неговият разум. Ако вие разговаряте с него на неговият език, вие се обръщате към сърцето му.” – Нелсън Мандела

Магията е за ъгъла…

И най-краткият разговор може да подобри един дъждовен ден.

Нека предположим, че току-що сте свършили работа, излизате от сградата и вали дъжд. Стоите за миг под прикритието на вратата, докато търсите чадър. Един човек стои до вас и отбелязва, че това е хубаво време за патиците. Вие го поглеждате и той продължава, като отбелязва факта, че вали. Вие съвсем естествено му отговаряте, че обичате такова време. Той се усмихва и признава, че и той харесва дъждовните дни.

И може би този разговор свършва там, но остава един кратък спомен довел до две усмивки в дъждовен ден. Това е магията на кратките разговори…..

 

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.