Защо не трябва да използвате телефона си преди лягане

Видео

02.05.2015

В този луд, забързан свят, в който живеем, смартфоните са превзели живота ни тотално. От една страна това е за добро – комуникацията между хората е улеснена максимално, производителността се подобрява,…

Вижте още: Как да предпазим очите си от взирането в монитора

Всъщност най-вероятно в момента четете този пост от вашия смартфон. Изглежда, че използването на телефоните, като инструмент, който прави живота по-лесен, се е превърнало в пристрастяване. Безумно е как толкова много хора, в момента, в който станат от сън, седнат на кафе с приятели или вечерят, започват да “цъкат” на устройствата си.

Видео репортаж показва защо не трябва да използвате телефона си преди лягане

Д-р Dab Siege, клиничен професор по психиатрия в училището по медицина UCLA, подчертава следните вреди от “цъкането” на смартфона преди лягане:

– Намалява времето за сън до 5 часа, когато по-голямата част от обществото се нуждае от 7-9 часа сън;

– Уврежда паметта;

Вижте още: Колко вредно е прекаленото стоене?

– Намалява способността да мислите върху проблемите и решаването им;

– Засяга метаболизма – ядете повече и наддавате тегло;

Простичкото, но трудно да се приложи решение, е да  изключите смартфона си най-малко един час преди лягане. А колко е просто и колко е сложно това правило за изпълнение, всеки сам ще определи за себе си. Но съм сигурна, че ако се замислите сами ще установите вредите, които нанася на съня ви.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.