5 упражнения, които не може да пропуснете!

Вижте кои са най-ефективните упражнения

24.09.2014

Ходите на фитнес, бягате, карате колело и все още не се чувствате достатъчно стегнати и привлекателни?

С тези 5 упражнения със сигурност ще привлечете погледите, но не си позволявайте да ги пропускате, в противен случай ефектът ще е нулев

Много често хората вкарват тежести  в тренировката си, докато истината е, че най-ползотворната тежест е собствената. Вижте кои са петте най-ефективни упражнения.

Вижте още: 5 доказателства, че саботирате тренировките си!

Клекове – за да тонизирате краката си, укрепите бедрата и да дадете тласък на секси дупето си, просто правете клекове. Истината е, че изпълнението на клековете не е толкова лесно, колкото го мислите. Ако не правите упражнението както трябва, повече си вредите, отколкото помагате. Болка може да се появи в кръста и гърба, което е признак за грешка в изпълнението.

Напади – няма как да развивате по-ниските части на тялото си, ако не включвате в тренировката си напади. Те изискват баланс, координация, стабилност. Те насърчават към функционален фитнес. Помислете само: Ходене, изкачване на стълби или коленичене да вземете нещо от пода, например, са само част от нещата, които правим ежедневно. Това са базови упражнения, които обработват пръсците, задната част на бедрото, както и дупето. Също така тези упражнения ще предпазят бедрата, коленете и глезените ви от наранявания, чрез насърчаване на мускулите.

Лицеви опори – изграждате по-силна основа, чрез добавяне на лицеви опори към вашите тренировки. Те стабилизират раменете, чрез разработването на скапуларните мускули, както и помагат да се коригира лоша стойка, която може да възникне от застояване на едно място, седене на бюрото за прекалено много часове на ден. Лицевите опори не са страхотни само защото подобряват вашата физика, те са също и от решаващо значение за развитието на тонизирани гърди и рамена. И най-добрата част? Можете да оставите компютъра и да паднете за 10 сега. Няма нужда от оборудване и няма място за извинения.

Вижте още: 7 упражнения, с които да поддържате горещото си лятно тяло

Набирания – така, вече сте добавили някой и друг тласък и сега е време да потеглите малко. Не се обезсърчавайте, ако не овладеете набиранията веднага (или дори след няколко месеца). Те не са лесни. Оформят вашите предмишници, бицепси, трицепси.

Набиранията са сред упражненията, които не може да пропуснете!

Добавете някой друг тласък към тренировката си

Дъска – всеки иска плосък и стегнат корем, но не всеки прави необходимите упражнения, за да има резултат. Факт е, че коремът се оформя най-вече от кухнята. С похапване на шоколад през нощта, няма да получите желаните ефекти, но пък с това упражнение сте на прав път. Изключително важно е да се съсредоточите върху основата си, когато го правите. Това е вашата стабилизираща сила и вашият ключ към поддържането на подходяща поза. Практикуването на дъската предпазва гръбначния ви стълб и ви помага да останете стабилни, докато извършвате всички други основни движения в този списък.

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.