Никога не се отказвайте от мечтите си

Преследвайте мечтите си докрай, но не забравяйте да се радвате на постигнатото

23.09.2014

Много хора забравят да се наслаждават на момента и да се радват на това, което имат. Постоянно се стремят към повече и повече и забравят да оценяват нещата, които имат и са постигнали със собствения си труд. Сякаш ги обезценяват и забравят колко саможертва и време са отделили, за да осъществят до скоро големите си мечти. Няма лошо да осъществяваме мечта след мечта и да създаваме нови и нови, но какъв е смисълът ако не се радваме на нещата, които имаме? Много мъдреци по света твърдят, че постоянният стремеж към повече е нездравословен и е основна причина за това, да се чувстваме неудовлетворени. Според други обаче, като хора ние сме създадени всеки ден да напускаме зоната на личното си удобство и да се стремим към по-висока цел – да станем велики. Вие сами избирате кое от двете твърдения да приемете за по-правилно, но едно е сигурно:

Никога не се отказвайте от мечтите си, но не забравяйте да се радвате на постигнатото до момента

Всичко е свързано с равновесието. Може да използвате и двете твърдения на мъдреците, като изградите една равновесна точка, която ще ви води напред към нови подвизи и успехи. За да ви улесним в изграждането на точното равновесие, споделяме с Вас нещо, което великият Нелсън Мандела е казал на времето:

„След като се изкачите на висока планина, виждате, че пред вас се разкриват още много върхове, които трябва да покорите. Тук правя кратка почивка, за да се налюбувам на прекрасната гледка, която ме заобикаля, да погледна назад към пътя, който съм изминал. Но мога да си позволя само кратка почивка, защото свободата носи отговорности и не смея да губя време – дългия ми поход още не е свършил.“

Не се отказвайте от мечтите си

Никога не се отказвайте да мечтаете

Всичко, което е казал този велик човек е, че в крайна сметка всичко се свежда до намирането на равновесие. Полюбувайте се на мястото, където сте сега. Радвайте се на нещата, които имате в момента. Починете си за малко от дългия и труден път, през който сте преминали. Бъдете благодарни, че сте изкачили една висока планина и не губете поглед от следващата. Това е следващата точка на вашето пътуване наречено – живот. Живейте за момента, но не забравяйте, че ви предстои още дълго пътуване и още много красоти предстоят да бъдат тепърва открити. Трябва да продължаваме напред – ден след ден и да направим всичко по силите си да осъществяваме мечта след мечта. Трябва непрестанно да побеждаваме страховете си и да постигаме повече и повече в живота си. Вижте още: Седемте етапа на самопробуждането Радвайте се за нещата, които имате. А после продължавайте напред към нещата, които искате. Наслаждавайте се на изкачването на планината, но никога не изпускайте от очи върха.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването