5 признаци, че не се справяте добре в работата си

Разберете дали сте избрали правилната професия...

22.04.2014

Има повече от един начин да разберете дали професията, която работите е за Вас и дали сте на правилната позиция. Един от сигурните знаци, че работата не е за Вас е, когато отивате с нежелание на работа и нямате търпение да дойде уикенда, за да се отървете от напрежението в офиса. Освен тези признаци има и други неща, които може да са индикация, че е време сериозно да помислите върху текущото си състояние и да започнете да си търсите ново предизвикателство.

Вижте тези 5 признаци и ако не се справяте добре в работата си е време сериозно да се замислете за бъдещето си!

5 признаци, че не се справяте добре в работата си

Винаги сте сам и нямате контакт с колегите си…

1. Винаги сте сам – ако откриете, че винаги сте сам и нямате контакти на работното си място, това е един от признаците, че нещо не е наред. Ако не можете да разговаряте на един език с колегите и мениджъра си, то работата не е никак добре. Мястото, където работите е вашият втори дом. Трябва да е уютно за Вас и да се разбирате с всички. Ако не може да разговаряте с хората около вас се губи и колектива, а когато няма колектив работата не работи. Помислете къде е проблемът и ако не е във вас се замислете за нова работа.

2. Не получавате задачи – ако работите по проекти с екипи и никога не са ви назначавали за ръководител на екипа или дори да сте част от него, най-вероятно вашите колеги искат да ви намекнат, че не правите нещата, както те очакват. Започнат ли да ви изолират и да ви намекват, че не ставате за тази работа имате две алтернативи: да напуснете и да си търсите нова работа или да пробвате и да се докажете, че не са прави. Коя ще изберете?

3. Никога не са ви повишавали – когато всички останали служители без вас получат увеличение на заплатите или конкретни бонуси, а вие продължите да работите с една и съща заплата в продължение на няколко години, това е знак, че просто нямате никаква стойност за фирмата и те не се страхуват да ви загубят. Ако не се отличите от останалите си колеги и не получите повишение с години, то това е ясен знак, че не сте достатъчно добър в работата си и някъде грешите. Замислете се за нова кариера.

5 признаци, че не се справяте добре в работата си

Постоянно сте изнервени, дори без причина!

4. Постоянно сте изнервени – със или без причина, нервите ви постоянно са опънати. Всичко ви дразни в офиса, в колегите, в работата. Най-лошото е че често си го изкарвате на близките си хора. Не се чувствате от удовлетворени от живота си като цяло и знаете, че е време да го промените, макар и да не си го признавате.

5. Винаги сте претоварени имате малко задачи, но винаги се чувствате пренатоварени, изнервени и изморени. Ако винаги приемате задачите като натоварване и допълнително изнервяне и не се наслаждавате на работата си, то нещо не е наред. Ако мениджърът ви винаги ви дава прости и елементарни задачи и никога не ви поверява по-сложни и отговорни проекти, то значи или не сте добър в това, което правите или просто не сте спечелили доверието на шефа си. Опитайте се да го убедите, че вие сте човекът за тази работа или ще останете обикновен чиновник до края на живота си.

Това е жестоката истина и ако всяка вечер си лягате с дилемата дали ви харесва това, което работите и нещо ви подсказва, че нещо не е наред, то не се плашете да напишете нова история в живота си. Никога не е късно за „ново начало“!

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването