Не се страхувайте от провала

Колкото по-бързо се провалите, толкова по-добре!

22.11.2016

Едва ли за първи път чувате фразата „Не се страхувайте от провала“, особено ако четете книги за личностно развитие. Едва ли и ние сме първите, които употребяват фразата „проваляйте се по-бързо“. Колкото повече рискове поемате, вероятността да се провалите е много по-голяма, но това не трябва да ви притеснява. Няма как да се изправите, без да паднете.

Не се страхувайте от провала – не може да има успех без него

Провалът е част от величието на всеки от нас, затова не трябва да се страхувате да поемате рискове. Тъжно е да виждам млади хора, които толкова много се страхуват от провала, че дори и не се опитват да осъществят мечтите си.

Вижте още: Малките пропуски водят до големи провали

Сенека казва: „Не се осмеляваме не защото нещата са трудни. Нещата са трудни, защото не се осмеляваме“.

Много хора се страхуват, че ще изглеждат глупаво или се срамуват от провала, в резултат на което не поемат риск и не използват шанса, който им предоставя съдбата. Мислят си, че провалът е нещо лошо и унизително. Всъщност провалът е нещо добро. Не, той е нещо прекрасно.

Не се страхувайте от провала

Никога не се предавайте!

Запомнете, че не може да има успех без провал. Това е просто част от процеса на величие. Компаниите и хората, които са достигнали най-големите си успехи са се проваляли безброй пъти докато стигнат до главната си цел. Те все още се провалят, но не се отказват. Колкото и странно да ви звучи: нужно е да се проваляте, за да спечелите. Такива са правилата на играта. И колкото по-бързо се проваляте, толкова по-бързо ще се научите какво ви е необходимо, за да спечелите. Ето защо не трябва да се страхувате от провала. Не се притеснявайте да надминете конкуренцията си по-провали, така че разберете много по-бързо от какво имате нужда. И ще завърша тази статия с един страхотен цитат на Робърт Кенеди:

„Само тези, които се осмеляват много да се провалят, ще постигнат много“

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването