Не си оправяйте леглото

Ето какво казват учените по въпроса

15.10.2015

Има два типа хора – такива, които всяка сутрин прилежно си оправят леглото и такива, които оставят постелята си в “натурално” състояние по цял ден.

Лично аз винаги съм била тип номер 1 – всяка сутрин след измиване на лице и зъби, завивките се сгъват и прибират. И все си мисля, че това е правилното поведение.

Да, но учените са решили да ме оспорят.

Не си оправяйте леглото, казват резултатите от любопитни изследвания.

Причините да се не си оправяте леглото са малко странни и дори страховити. Прочетете следващите редове на своя отговорност!

Зловещи пълзящи микроскопични организми, наречени акари виреят в матрака.

Праховите червеи са близки роднини на паяците и кърлежите. Те са много малки, твърде малки, за да се видят с невъоръжено око.

Праховите червеи са бели и имат осем крака, като паяци.” Възрастните червеи живеят в продължение на 2 до 4 месеца, а женските акари могат да снесат до 100 яйца.

Уебсайтът на Mayo Clinic казва, че акарите не пият вода. Вместо това, те абсорбират вода от влагата в атмосферата.

Тези малки гадинки живеят под завивките, по матрака и никой дори не разбира за съществуването им. Изпирането на спалното бельо с гореща вода редовно, премахва доста от тях, но пак има шанс да са останали някои.

Ще кажете “а какво общо имат течи червеи с оправянето на леглото”?

Според изследователя д-р Стивън Претлов, “нещо толкова просто като оставянето на леглото неоправено през деня може да отстрани влагата от чаршафите и матрака, така акарите ще се дехидратират и в крайна сметка умрат.”

Та, ето какво да кажете в своя защита, когато някой ви каже “защо не си си оправил леглото”.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.