Престанете да спите толкова много

Не си губете времето за развитие в леглото...

31.07.2016

Сънят е болезнена тема за много хора. По-голямата част от населението спи повече, отколкото им е необходимо. Те попадат в този капан и прекарват най-хубавите часове от живота си сънувайки. Пропиляват времето и потенциала си, който би могъл да им донесе изумителни дарове. Губят битката с леглото, разменяйки величието си срещу сладка дрямка. А не трябва да е така! Не трябва да пропиляваме и миг от времето, в което може да се развиваме и да се доближим до върха на планината.

Престанете да спите толкова много и отделете повече време за мечтите си

Много е важно да разберете, че сънят води със себе си още сън. Колкото повече спите, толкова повече сън ви е нужен. Обърнете внимание, че когато спите повече се чувствате по-сънливи. Странно, нали? Но е вярно.

Вижте още: 8 часа сън. Мит или реалност

Разбира се, че сънят е важен фактор, за да бъдем лъчезарни, бодри и здрави, но не прекалявайте с него. За да станете добри, в това, което правите ще трябва да спите по-малко от обичайното. Сънят е хубаво нещо, но ограничава високия потенциал на човешкия живот. Колкото по-дълго спите, толкова повече сънят ще изсмуква жизнеността ви и ще ви пречи да постигнете съвършенство. Това се случа на много хора, които са избрали възглавницата пред възможностите, които ни предоставя живота.

Престанете да спите толкова много

Животът е твърде кратък, за да го проспиваме…

Има твърде много важни неща за вършене, твърде много красиви места за посещаване и достатъчно големи цели за постигане, за да спим прекалено дълго. Животът е за живите, а не за поспаланковците. Всеки ден дар за нас, защото имаме възможността да извършим нещо значимо, да използваме талантите си и да се забавляваме с приятели. Не отхвърляйте този ценен дар и запомнете какво е казал великият Бенджамин Франклин: „Ще имате много време да спите, когато умрете.“

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването