Не спирай този, който си тръгва от теб…

... за да не спреш онзи, който идва към теб!

17.04.2016

Има ли значение продължителността на една връзка, за да разберем, че именно нашата половинка е сродната ни душа и перфектното човече до нас. И ако нещата между двамата са се променили кога осъзнаваме, че краят е настъпил още преди да сме го сложили?

Не спирай този, който си тръгва от теб, за да не спреш онзи, който идва към теб!

Много хора имат връзки, които макар че са били изпълнени с изпепеляващата страст на влюбването и прекрасните мигове заедно изведнъж губят своето очарование. Изведнъж сладките приказки вечер се превръщат в досадно мрънкане, в част от разпределянето на ежедневните задачи помежду ви, в избирането на еднакви филми и срещи с приятели, които сменяват партньорите си по-често от носни кърпички. Понякога именно дългото време, споделено от двама разкрива истинските черти на другия, които в началото не виждаме от суета или прекалено старание да впечатлим околните.

Вижте още: 10 истини за любовта, които често забравяме

Разберете ме правилно, онази голямата и безкрайна любов съществува, но ако вашата връзка е достигнала горния етап, може би тя не е резултат от такава любов. Повечето хора се страхуват от взимането на решение да променят своя статус от „обвързан” в „необвързан”, страхуват се от самотата, от промяната в начина на живот, от това да пуснат ръката на отминалата тръпка.

Не спирай този, който си тръгва от теб...

Голямата и безкрайна любов съществува, не спирайте да я търсите!

Невинаги обаче поддържайки угасналата вече жар ставаме по-щастливи, невинаги сме на правилния път към хармонията със самите себе си. Да си тръгнеш от нещо, което не те изпълва и не ти носи онзи заряд, който те прави жив е най-правилното, но може би и най-трудно нещо. Трудността идва точно от освобождаването от товара, че този начин на живот не е твоя. Може би някъде зад ъгъла ни чака друго, по-хубаво изживяване, по-истинско чувство от това да останеш с човека до теб по навик. Да… цената да осъзнаеш и да предприемеш пътуване към новия свят, вече сам е висока, но помислете си от кои хора избирате да бъдете – от тези, които цял живот ще се самосъжаляват и ще понасят недостатъците на човека до вас, или от тези, които са намерили смелостта да поемат дълбоко въздух и да открият своето истинско щастие до някой друг.

Животът си е само ваш, не го пропилявайте.

Гост автор: Валентина Манчева

Етикети:

За автора

Списание VIP