Не търсете „единствения“

Няма да съществува, ако се съсредоточите върху търсене на определени качества

17.04.2017

Търсите единствения? Търсите го в кафенето, в бара, в градския транспорт,… Но дали въобще съществува човек, който да отговаря напълно на представата ви за ‘единствен’? Както се оказва, любовта е, като хазартна игра. Не винаги печелиш, но ще има поне един път, в който късметът ще ти се усмихне.

Не търсете „единствения“ – не преследвайте сляпо представите си за перфектния партньор

„Единственият“ се създава с течение на времето, като бавно се сформира образът на човекът, който ни пасва най-добре. Ако преследвате мечтата за това, което трябва да бъде една истинска любов, може би пропускате много потенциално добри взаимоотношения. Вашите очаквания за перфектния партньор поставят огромно количество натиск както върху вас самите, така и върху бъдещата ви половинка. Вашите очаквания за това, което те трябва да бъдат, ви пречат да видите кои са те в действителност.

Може би трябва да спрете да търсите това, което ще ви даде една връзка и вместо това да се фокусирате върху това, което може да дадете. Какъв човек сте? Какво предлагате в отношенията помежду ви?

Вижте още: Тя ли е единствената 

Ако все още мечтаете за идеалния партньор, чийто образ сте градили години наред, време е това да спре. Ще бъдете много по-щастливи, ако просто се отдадете на моментите на интимност и опознаете човека, който стои до вас. Може би той не е перфектен и не е принцът, за който сте мечтали, но пък може да ви даде много повече отколкото очаквате.

Обичайте и бъдете обичани, без да поставяте чувствата си в рамки. Прегърнете живота и любовта, която ви дава!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.