„Не вдигай“ – Дамян Попов

23.02.2016

Дамян Попов е едно от най-актуалните имена на родната поп сцена. Хитовете му „Не виждам без теб“, “ 1 милион“ и „Щом те видя“ (feat Mia), прекараха буквално месеци по върховете на радио чартовете у нас. Само преди месец пък изпълнителят получи статуетка от Националното радио, за хита „Делено на две“, който бе издаден миналата пролет. Сега поп певецът е готов с няколко нови музикални проекта, за които ексклузивно разказва пред Списание VIP.

„Не вдигай“ – Дамян Попов

1.. Здравей Дамяне! Радваме се, че има с какво да ни се похвалиш. Дочухме, че на път вече е новото ти парче, песента „Не вдигай“. Разкажи ни повече за новия си проект? Какво можем да очакваме?

– Здравей, новия проект е нещо, което отдавна искам да изпея…“Не вдигай“ всъщност има много лично и дълбоко послание. Рядко пея неща, които действително съм преживял или чувствам, защото винаги пазя личния си живот за мен и хората, които ме заобикалят…хората, които ценя и обичам. Този път обаче, правим голямо изключение… Пак ще е „Дамянско“ парче (усмивка), но по-истинско от всякога…

2.. Казваш истинско? Лично? Любовно? Влюбен ли си?

– Хм, като че ли да, въпреки че по-принцип не съм влюбчива натура, доста трудно мога да се влюбя…трябва ми време, трябва да има нещо много специално в нея, за да изпитам подобни усещания… Знаеш ли, в новия проект всъщност разказваме именно,за лудостта, до която може да те докара едно влюбване, особено , когато е в неправилния човек smile emoticon . Сигурно и ти си попадала в подобна ситуация (намигване)?

3.. Кои са хората замесени в проекта? Към кого са насочени твоите благодарности? Кога да очакваме видеоклипа към „Не вдигай? И ще има ли някаква изненада в него?

– – Много е рано да издавам екипа. Със сигурност обаче изненади ще има. „Замесени“ са музиканти от целите Балкани… (усмивка). Така или иначе аз не бързам за никъде, нека всичко се случва плавно и естествено.. Отдавна не гледам на музиката, като на състезание!

"Не вдигай" - Дамян Попов

Дамян Попов

4.. Какви са твоите очаквания занапред? Анонсирай нещо тук за феновете си? Мислил ли си за някой нов съвместен сингъл?

– Работим по различни проекти, искам през май да представя още един нов проект заедно с Миа. Имам си още доста планове и идеи.. Дано да намерим време за всяка цел, която съм си набелязал.

5.. С кого още мечтаеш да си партнираш в песен? От родната или чуждестранната музикална сцена?

– Има много колеги от родната сцена, които харесвам – Лора Караджова, Жана Бергендорф, Мария Илиева, а ако тръгна да изреждам и тези от световната сцена, няма да ни стигнат редовете…

6.. Какво те мотивира? Издай някой трик за творците? Как да подържат музата си жива?

– Най-голямата мотивация са всички онези хора, които ти разказват какво са преживяли на твоите песни. Преди няколко дни едно момиче ми сподели, как на ден с дъщеричката си слушат „1 милион“ по 100 пъти…яко а? Всеки, който е открил нещичко за себе си в музиката, която съм създал е моя мотивация. Музиката ще е жива, докато я има любовта.Музиката е живот!

7.. Благодарим ти! Пожелаваме ти само хубави моменти и много нова творческа енергия! А твоите пожелания към нас, читателите и феновете са…?

– И аз благодаря (усмивка) ! За мен е истинска чест и удоволствие, а на вашите читатели желая да се обичат много…!

Етикети:

За автора

Божана Паскалева

Здравейте. Аз се казвам Божана Паскалева на 29 години съм от София. Любовта към музиката, ми е още от ранна детска възраст. Писането и журналистиката, ме откриха по-късно и то случайно. Преди съм писала 6 години новини, за хип-хоп сайта - hiphop24.org. От там тръгна всичко, а сега смятам в бъдеще, да запиша да уча журналистика. В списание VIP пиша предимно за музика и всичко актуално за нея. За себе си мога да кажа, че много обичам да чета и пиша, а ако това е на фона на хубава музика, думите ми се леят, като изведро. Музиката е голямата ми муза. Гледам положително на живота, и искам да постигна амбициите си. Вярвам в това, че всеки има силата да осъществи мечтите си, стига истински да вярва в тях, и да не се отказва лесно. А аз самата мога да кажа, че не се отказвам лесно.