„Небесен басейн“ в Лондон

За богатите, които искат да плуват във въздуха

21.08.2015

Разработчици в Лондон изграждат съоръжение, което определят, като първия в света „небесен басейн“ – 25-метров плувен басейн във въздуха, между два блока с луксозни апартаменти.

„Небесен басейн“ в Лондон – гледайки централната част на града под вода

Прозрачният басейн в Embassy Gardens ще бъде три метра дълбок, с дълбочина на водата от 1,2 метра и ще бъде изграден с помощта на аквариумни 20 см дебели стъкла. Басейнът ще позволи на жителите да плуват между бара на покрива, спа центъра и оранжерия. И все пак ще има и пешеходна пътека за тези, които не искат да преплуват разстоянието.

Цените на апартаментите и мезонетите в комплекса започват от £ 602, 000 ($ 942, 572).

"Небесен басейн" в Лондон

Embassy Gardens, Лондон

„Моята визия за sky басейна произтича от желанието ми да се разширят границите на възможностите на строителството и инженеринга. Исках да направя нещо, което никога не е било правено преди“, казва Sean Mulryan, председател и главен изпълнителен директор на Ballymore Group. „Усещането в басейна ще бъде наистина уникално, все едно летите във въздуха, в самия център на Лондон.“

Въпреки че sky басейна със сигурност е поразителен със своята архитектура, проектът може да се разглежда като символ на жилищните проблеми на Лондон. Архитектите и инвеститорите в града често обещават да строят достъпни жилища в централните райони, но продължават да се съсредоточават върху луксозни апартаменти.

Вижте още: Най-големият басейн в света

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.