Непопулярни местенца в Париж

08.03.2014

Непопулярните прекрасни места в ПарижАх, Париж! Кой ли не мечтае да се докосне до чара на най-красивия Европейски град. Описвана в книги, песни и пиеси, красотата му е историческа. Но през 21 век, големият туристически поток, превръща това прекрасно място в бизнес и всички топ места са толкова преекспонирани.

Разбира няма как да не посетите най-известните забележителности на града, с които се слави столетия наред, но ако искате наистина да усетите духа на Париж, онзи истинският, препоръчваме ви да посетите долупосочените.

Непопулярни местенца в Париж – част от истинската страна на града:

1. La Pagode Cinema

La Pagode Cinema

Най-елегантното, уникално и необичайно място за гледане на филм в Париж. Самата сграда наподобява японски храм и е била построена през 19 век от местен бизнес, като подарък за съпругата му. Залата, където се прожектират филмите, носи уникалния привкус на източната култура, а селекцията им от филми е винаги фантастична. Ако сте решили да посетите града, адресът на  La Pagode Cinema е 57 rue de Babylone.

2. Bar Le Forum

Bar Le Forum

В сърцето на града, това заведение е любимо на парижани, със своите специални коктейли  Forum Cocktails, микс от джин, вермут, Grand Marnie,… След дълъг ден обикаляне на туристическите атракции, барът е чудесно място да отпочинете и да усетите атмосферата на града. Адресът е: 4 boulevard Malesherbes, 8th.

 3. Musée Carnavalet

Musée Carnavalet

Разположен в Le Marais, историческият район на Париж, този тих музей представя над 600,000 исторически  експонати от различни периоди на града. Ако искате да разберете повече за историята на  Париж, адресът на музея е  23 rue de Sevigne, 3rd.

4. Café Le Nemours

Café Le Nemours

Въпреки, че е само на крачки от Лувъра, Café Le Nemours с прекрасната си тераса е винаги пълно с парижани, а не с туристи. А, кафето? Французите определено знаят как да приготвят тази ободрителна напитка.

 5. Huitrerie Régis

Huitrerie Régis

Това прекрасно малко, типично парижко, място(магазин с front-end oyster bar) предлага уникален лист от френски вина и шампанско, от долината Loire Valley. Ако сте любители на изтънчения вкус, със сигурност ще останете впечатлени. Адрес: 3 rue Montfaucon, 6th.

 

Със сигурност Париж предлага и много други прекрасни местенца, които си заслужават вниманието. Оставяме на Вас да ги откриете при посещението си там и да ни ги препоръчате.

 

Автор: Виолета Петрова

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.