Най-хубавите неща изискват саможертви

Няма безплатен обяд

02.10.2016

Живеем в забързан свят, който ни предразполага да вършим всичко по изключително лесен начин. Искаме да изглеждаме очарователно и винаги да сме в чудесна форма без дори да се упражняваме, за да я постигнем. Искаме да изградим успешна кариера, но винаги търсим начин да се издигнем до световна класа, без да положим дори малка доза усилия и без никаква дисциплина. Някак си забравяме факта, че всички добри бизнесмени и всички добри компании са невероятно дисциплинирани. Мечтаем да живеем безстрашен живот изпълнен само с радостни моменти, но твърде често избягваме най-добрите практически действия, като например да поемаме повече рискове, да ставаме по-рано, да си поставяме цели и да четем книги. Неща, които със сигурност ще ни отведат до нашите най-добри идеали. Всичко в този живот си има цена. Няма безплатен обяд!

Най-хубавите неща изискват саможертви и всеотдайност

За да достигнем до собствената си уникална форма на лично и професионално величие, всеки от нас трябва да плати съответната цена. И колкото повече плащаме, толкова повече получаваме.

Вижте още: Никога не се отказвай

Да искаш да живееш по-прекрасен начин и да имаш страхотна работа, без да се трудиш и да спазваш нужната дисциплина за постигането на важните цели, е като да искаш прекрасна градина, без дори да засееш нещо. Няма как да поддържаш прекрасна форма или да създадеш невероятен бизнес, без да се бориш за целите си. Няма как да постигнеш нищо ако не се ангажираш с нещата, които вършиш. Няма как да постигнеш нищо в живота ако не си всеотдаен и борбен. Всички тези неща се градят ден след ден, година след година, тухла по тухла като Великата Китайска стена.

Най-хубавите неща изискват саможертви

Няма нищо лесно в този живот

Превъзходният бизнес не се появява от нищото. Той се кове чрез продължителни, непрекъснати подобрения и усилия. Едва ли някой си мисли, че най-хубавите неща в живота идват без усилия. Дайте най-доброто, на което сте способни и ще получите най-доброто. Животът ще ви съдейства!

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването