Нестандартни бижута с послания

Как Клаудия Диил промени света...

02.11.2016

След като голяма част от модните почитателки се прехласнаха по обувки, чиито токове представляват бутилки с послание във вид на писмо в тях, идва ред на нестандартни и оригинални бижута, които приковават вниманието от първия миг, щом ги зърнем.

Нестандартни бижута с послания, които приковават вниманието на всеки!

Част от тях са създадени от хора, които работят с материали като пластмаса и хартия, и целят да покажат, че вместо да се изхвърлят, от тези материали могат да бъдат създадени чудесни украшения.

Една от тези дизайнерки е германката Клаудия Диил, която обработва вестникарска хартия и създава от нея пръстени, гривни, брошки и колиета. Цените на подобни креативни творения варират от 20 до 700 евро, а за направата им са нужни от няколко часа до няколко седмици.

Нестандартни бижута с послания

Снимка: marktfuerkunsthandwerk.de

Хартията е изключително благодатен материал за изработване на бижута или красиви предмети като декоративни фигури, вази, кошници, дори дамски корсети и бюстиета. Парчетата вестник се обработват по-специален начин, изрязват се и се навиват или преплитат.

Вижте още: Скулптури на новото време

Еко закрилниците и креативните дизайнери държат на това да не изразходват природните ресурси за сметка на човешката суета. Те отдавна търсят начини да изразяват своите творчески пориви с нови и нестандартни материали и похвати.

Действително, за ценителите на естетиката и изкуството не е толкова важно от какъв материал е дадено украшение, пано или декорация, ако те излъчват експресивност, хармония и красота.

Нестандартни бижута с послания

Черно нестандартно бижу

Разбира се, в съвременния технологичен свят голяма част от хората са на съвсем друго мнение и смятат, че не е достатъчно едно бижу да бъде само красиво. Те търсят чисто практически качества, които да превръщат украшенията в много повече от „дрънкулки“. Точно затова, все повече потребители търсят смарт пръстени, които са базирани на безжичен пренос на данни и се използват за идентификация в градския транспорт и някои обществени сгради.

Несъвършенствата на подобно бижу е, че то не може да бъде заменяно и трябва да пасва идеално на пръста на притежателя си.

А вие какви бижута предпочитате, скъпи или оригинални и изработени от нестандартни материали?

Гост автор: Анелия Георгиева

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването