Спиращи дъха скални гледки по целия свят

23.03.2014

Една от най-красивите и вдъхновяващи гледки е от върха на скала, която олицетворява величие и сила. Когато погледнем света от такова място, разбираме колко богати са птичките, които прелитат над нечувани красоти. Когато застанем до ръба на стръмните скали започваме да мечтаем за крила, които да ни помогнат да прелетим през красивия пейзаж.

Представяме ви 10 спиращи дъха скални гледки по целия свят, които ще ви накарат да мечтаете да летите, като птица.

Rocamadour – Франция

Rocamadour е малко селце, построено върху скали над дефилето на река Alzou в югозападната част на Франция. Сградите в това селце се издигат постепенно по стръмните склонове на скалите, което прави гледката още по-внушителна.

Bonifacio – Франция

Bonifacio е прекрасен град разположен в южната част на остров Корсика. Разположен е над скали, които се допират с бурното море, а хората казват, че когато слънцето изгрее целият град блести.

Cliffs of Moher – Ирландия

Името на тези скали произхожда от стара крепост, наречена Moher. Намират се на брега на Атлантическия океан в Клеър, Ирландия.

The White Cliffs of Dover – Англия

Скалите се простират на изток и на запад от град Дивър, който се намира в британското графство – Кент. Скалата е висока цели 106 метра и може да се види ясно дори през Ламанша от Франция.

Спиращи дъха скални гледки по целия свят

Étretat Cliffs – Франция

Тези скали са част от брега Alabaster във Франция. Максималната височина на тези красиви стръмности е 100 метра.

Невероятно екзотични скални гледки от целия свят

Castellfollit de la Roca – Испания

Castellfollit de la Roca е едно от най-красивите селца в цяла Каталуния. То е построено върху скалите, разделящи две реки. Интересното е, че всички къщи са направени от естествени вулканични скали.

Mesa Verde – Колорадо, Сащ

В Mesa Verde са разположени известните скални жилища на древния народ Anasazi. През 12-ти век, хората от този народ започват да строят къщи в плитки пещери и под скални надвеси по стените на каньона. Археолозите са открили някои къщи с повече от 150 стаи!

Cliff Palace е една от невероятно красивите скални гледки

Ронда – Малага, Испания

Вижте какво е да живееш на ръба на каньона – Ронда

Спиращи дъха скални гледки по целия свят

Preikestolen Cliff – Норвегия

Preikestolen е естествена скала в Норвегия, която е и туристическа атракция. Гледката, която се разкрива, когато застанете на ръба на това място е повече от зашеметяваща!

Al Hajjara – Йемен

Al Hajara е исторически град, намиращ се в скалите на Haraz Mountains в Йемен. Това е един от най-красивите и достъпни планински градове в Йемен.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването