Невероятни улици по света

20.04.2014

Списание VIP селектира едни от най-величествените и невероятни улици и булеварди на планетата! В толкова много прекрасни начини, тези улици предлагат безброй атракции, които продължават да радват както местни, така и гости от цял свят. Ако планирате бягство, то си вземете голяма отпуска от работа, за да имате достатъчно време да проучите тези очарователни места. Със сигурност ще останете без дъх.

Представяме Ви 9 невероятни улици и булеварди

Шанз – Елизе, Франция, Париж

Всичката красота на Париж се намира по нейните улици. Най-величествената от всички безспорно е Шанз-Елизе. Тя е известна и като най-красивата улица на планетата. Тук е домът на видните паметници като Триумфалната арка, място осеяно с луксозни магазини, кафенета, хотели и бутици. Не може да посетите Париж и да не направите пълна разходка по Шанз-Елизе.

Шанз - Елизе и невероятните улици по света

Ла Рамбла, Испания, Барселона

Свързана с Пласа Каталуния и паметника на Христофор Колумб, тази централна улица на Барселона е като парти, което никога не спи. Посещавана от туристи и местни, Ла Рамбла има своя собствена енергия и символична красота. Пълна с кафета, барове, ресторанти, магазини и улични изпълнители, това е един от най-обичаните участъци в цяла Европа. Хората, които са посетили това прекрасно място, често са се оплаквали, че улицата има край, тъй като желаят да продължават и продължават да вкусват от испанската култура и традиции.

Невероятни улици по света

Лас Вегас Стрип

Може би една от най-осветените улици на планетата е тази на Лас Вегас Стрип. Тя е известна в целия свят със своите великолепни прояви на светлинни надписи, луксозни хотели и разбира се, казина. Туристите идват от всички краища на света, за да пазаруват, да посещават изложби и да поемат от въздуха на хазарта, казината и поемането на риск, което си е истинска тръпка.

Лас Вегас Стрип е една от най-невероятните улици по света

Улица Нанджинг, Китай

Най-известната в цял Китай улица, Нанджинг, приютява милиони хора всеки ден. Известна със своите пазари и магазини и е осеяна с хиляди светлини. Най-дългата търговска улица в света е цели 6 км, изпълнена с всичко, от антики, паметници и архитектурни забележителности до храни. Също така е дом на зашеметяващ набор от хотели и ресторанти.

Невероятни улици по света

Виа Долороса, Йерусалим, Израел

Известна като “начин на скърби” Виа Долороса проследява маршрута, по който е тръгнал  Христос към кръста и където е бил разпънат. Хората идват на този път от цял ​​свят, за да отдадат почит на Христос в този град, който е изпълнен с религиозни паметници и обекти. Белязана от девет станции на кръст, Виа Долороса е мястото на седмичните символични процесии, които водят от крепостта на Антония до всички тези кръстосани маршрути.

Виа Долороса е една от невероятните улици по света

Улица Невски Проспект, Санкт Петербург, Русия

Планирана от Петър Велики, този велик път е известен с историческото си значение, както и неговите литературни връзки. Изобразена е във великата творба на Достоевски, “Престъпление и наказание”, тази пътна артерия е пленена от хора, от всички краища на света, тъй като въплъщава мистерията на Русия и разбира се кралското величие. Очевидно, като се има предвид, че това е домът на царете. Катедрали, дворци и други големи архитектурни забележителности лежат на тази прочута улица.

Невероятни улици по света

Бродуей, Ню Йорк, Америка

Най-старата улица в Ню Йорк безспорно е Бродуей. Тя е известна със своите театри. Освен това улицата минава покрай най-известните Ню Йоркски забележителности една, от които е  Сентръл Парк, сградата на Алекзандър Хамилтън, сградата на Морган Стенли, Гранд центръл хотел и църквата Тринити. Невъзможно е да посетите този уникален сам по себе си град и да не стъпите на Бродуей!

Невероятни улици по света

Виа Апия, Рим, Италия

Останал от най-ранни римски времена, той остава един от най-известните пътища и днес. Има една част от Виа Апия, която се използва в Рим и днес за натоварения трафик. Все още голяма част от този път, който води до града е в руини. Дори и така, тези останки и археологически обекти по протежение на пътя привличат хора от всички краища на света. Проходимата част на Виа Апия е едно паметно събитие за всеки гост на града и незабравимо за тези, които оценят архитектурната култура и ценности на Италия.

Невероятни улици по света

Улица Пикадили, Лондон, Англия

Този участък от пътя, по-добре описан като кръстопът, е един от най-известните места в Лондон. Популярната улица сред посетителите на Великобритания е дом на нощни клубове, театри и паметници, които са известни по целия свят. Изпълнен с осветени знаци и тълпи от хора, тази пътна артерия е една от най-известните участъци по целия свят. С толкова много атракции е разбираемо, защо посетителите не могат да чакат да се качат на двуетажните автобуси, на Лондон, за да посетят тази част на града!

Пикадили в Лондон е една от невероятните улици по света

Едно пътуване по всяка една от тези улици не само ще ви обогати културно, но, но и ще бъде величествен момент във вашия живот. Всяка една от тях е уникална сама по себе си.

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.