Нездравословните връзки

Всички ние сме имали такива...

27.04.2015

Банално, нали! Всички сме имали такива. Някои късметлии се отървават след месец, два. Други търпят повече. В името на човека, любовта, верността и други подобни „истини”. Коя връзка е нездравословна?

Кои са нездравословните връзки, които ни изтощават докрай

1. На която и липсва романтика – романтиката е в основата на любовта и доверието. Предпоставка за страстта. Знам, че когато сме влюбени, искаме всичко сега и веднага. Първа целувка, секс, излизания заедно, запознанство с приятели, представяне пред родители, съжителство. Защото в началото повечето неща изглеждат перфектни. Открили сме сродната си душа и не искаме да се делим от нея. Тогава компромисите са лесни. Малките недостатъци не се забелязват. Досадните приятели се пренебрегват. Различията се размиват. Социалните страници са пълни със сладникави постове. Скачането в дълбините на връзката обаче е пагубно за нея. Непознаването на човека води до доста усложнения на малко по-късен етап. Свалянето на грима, мръсните чорапи, неизмитите чинии – всичко това става повод за драми, караници и неразбирателства. Дори след нови компромиси все някой се чувства прецакан.

Съвет: Не избързвайте с нищо. Не се лишавайте от свободата си скоро след запознанството си с нов човек. Опознайте навиците му, вижте го как се държи с вас, когато сте сами и когато сте с приятелите му. Пътувайте заедно. Вижте дали действията (или бездействията) му са приемливи или по-скоро не.

Вижте още: 11 глупави причини за раздяла

Помнете: Компромисите тежат. Те са необходимото зло за оцеляването на връзката, но си остават зло, с което ще трябва да живеете. Не правете всякакви компромиси, дори на първоначален етап да ви изглеждат приемливи. Ще се намразите, ще намразите и човека до себе си заради тях.

Нездравословните връзки

Скучните връзки водят до лош край…

2. На която й липсва разнообразие – както и да го погледнем, битовизмът неизменно се намъква във връзката. Проблем – не романтичните хора, не успяват да поддържат интереса от първоначалните страстни впечатления. Хората спират да излизат (сами), под предлог, че се виждат всеки ден и са заедно всеки ден – и ето ви застой. Така не става. Приемането на любимия за даденост обрича връзката. Трябва да правите неща извън вкъщи, работа (ако сте колеги). Каквото и да е. Едно кафе или филм – вършат работа. Пътуването, вълнуващите изживявания са ключът към разнообразието. Иначе хората много бързо си омръзват. Тръпката се губи. Уважението на другия като личност – също.

3. Проблемните приятели – всички сме имали сблъсък с тях. Необвързаните и още по-лошото ревнивите приятели, които искат все да са с вас. Внимавайте с това, защото дразни и отблъсква. Много внимателното преценете дали можете да се впишете в приятелския кръг на вашата половинка, защото ако той не отговаря на вашия стандарт на живот, разбирания и желания – нещата няма да се получат. Ако приятелите го дърпат надолу, вие няма да успеете да го дръпнете нагоре.

4. Проблемното съжителство – най-важната крачка в една връзка. Не я взимайте необмислено или притиснати от обстоятелствата. Трябва и двамата да се убедени, че начина на живот на половинката ви, няма да наруши из основи вашия. Ако вие обичате да излизате, а той предпочита да стои пред компютъра (телевизора или подобно), това е проблем. Ако вие обичате да прекарате почивният си ден с книга в ръка и чаша кафе, а той иска да покани приятелите си – това е проблем. Дори и първоначално да успеете да се разберете, да направите график или някакви други уговорки, след първата година – вече ще ви е писнало. Ще започне мрънкането, лошото настроение, нежеланието повече да се правят каквито и да е компромиси и ще последва болезнена раздяла.

Нездравословните връзки, които ни нараняват безкрайно много

Проблемното съжителство е огромна предпоставка за раздяла

5. Сексът – слагам го на последно място в „класацията”, но… сексът е от ключово значение за добрите отношения. Без страст и секс рано или късно ще започнете да се впечатлявате от комплиментите, които ви правят на улицата, ще започнете да се ядосвате на половинката си и на неговото безразличие към вас, и на някакъв етап, някой от вас ще направи забежка. Разбира се, не е необходимо да е изневяра, т.е. секс, но тя си има и много други проявления. Започне ли се с тях – нещата са почти необратими. Така, че секс, секс и още секс – навсякъде и по всяко време. Няма причина да има ограничения в сексуалния живот на двама души, които са решили да имат сериозни отношения.

Етикети:

За автора

Стефани Евгениева

Здравейте! Казвам се Стефани и тази година завършвам Индустриален бизнес в УНСС. Въпреки образованието си изпитвам една огромна и необяснима любов към думите и всеки възможен начин за тяхното изразяване. Вярвам, че изкуството и особено писателското изкуство, е по- особено състояние на ума и душата и когато срещаш съмишленици, искащи да разпространяват това изкуство с толкова старание, усърдие и любов, трябва да ги подкрепиш. Обичам да пиша за много и различни неща. Едно от тях е модата, но не от суетност, а от вяра, че винаги вътрешната и външната красота трябва да вървят рамо до рамо, за да носят хармония. Достоевски го казал най- добре: "Красотата ще спаси света"!