“NI.co” – 3в1 (една неочаквано добра комбинация)

15.11.2013

интервю

Здравейте, приятели. Днес с нас са Ники, Кирил и Владислав или с други думи изключително талантливите и проспериращи момчета от проект Ni.co. Сигурни сме, че ще ни радват с множество качествени музикални проекти. Благодарим, че отделихте от свободното си време, за да отговорите на въпросите ни за читателите на онлайн списание VIP.

1. Разкажете ни как се зароди идеята за триото,има ли история зад името Ni.co? Разкажете с няколко думи по нещо за себе си в професионален аспект.

– Здравейте на вас и на читателите на списание „VIP”, за нас е удоволствие! Ще си позволя да отговоря на въпроса от името на бандата. Идеята за подобен проект се въртеше в главата ми от доста време, но реално “NI.co” се зароди в началото на 2012 година, когато съдбата ме срещна с идеалните съмишленици за целта. А именно, Киро и Влади, в чието лице освен страхотни музиканти срещнах и много добри приятели. А това от своя страна е гаранция за ползотворна работа. Освен родния град – Пловдив ни свърза и фактът, че и тримата гледаме в една и съща посока в професионално отношение – да създаваме авторска музика, която освен да достига до хората, да съдържа и художествена стойност.

2. Определяте стила си като смесица от поп, рок и фънки. Как съчетавате тези стилове така, че да се получи продукт, лесен за възприемане от аудиторията. И все пак кой стил надделява над останалите?

– Да, това са стиловете, от които сме се инспирирали, но по отношение на авторската ни музика и лайв изпълненията, определено надделява поп и рок звученето. Макар че в най-новото ни парче „Довиждане”, което предстои да излезе много скоро, са застъпени елементи от R’n’B и Drum’n’Bass.

“NI.co” интервю

3. Как определяте родната клубна сцена в момента? С всеки изминал ден светът става все по-динамичен, по какъв начин това се отразява на музикантите и техните проекти?

– Със сигурност е вярно, че се наблюдава едно сериозно раздвижване в рамките на българската клубна сцена през последните 1-2 години. Разнообразието става все по-голямо, а конкуренцията все по-силна, което от своя страна няма как да не доведе до значително повишаване на качеството на музикалната продукция, която се предлага. Доказателство за това е, че вече няма стил, който тотално да доминира на пазара, за разлика от изминалото десетилетие. По отношение на споменатото от вас динамизиране на ежедневието и отражението му върху музикалния живот, то проличава най-ярко във факта, че хитовете вече не се раждат по радиото, а в социалните мрежи и интернет като цяло.

интервю

4. През 2012 правите клубно турне, посветено на петдесет годишнината от създаването на великите Rolling Stones. Чия идея беше турнето, трудна ли беше реализацията му? Как се прие от аудиторията?

– Идеята за този проект беше моя и на нашия продуцет Десислав Данчев от „Мастило”, тъй като всички сме големи фенове на „Стоунс”, а в България като че ли не се вдигна достатъчно шум около 50-годишнината на тази легендарна банда. Та по този повод решихме да осъществим клубната обиколка, която мина много успешно, а за нас има сантиментална стойност, тъй като всъщност това бяха първите ни концерти под името “NI.co”.

5. Зад гърба си вече имате и първи сингъл – «Реалност ли си». Той се радва на интерес от страна на медии от ранга на БГ Радио, например. Песента съчетава страхотен текст, запомняща се мелодия и модерно звучене. Какво е посланието зад нея?

– Първо, благодаря ви за милите думи, радваме се, че парчето ви харесва. Ако трябва да обобщя с едно изречение цялостното послание на песента, то може би било, че трябва да оценяме хубавите неща, които ни се случват, защото понякога се замисляме за тях чак когато ни се изплъзнат.

интервю

6. Какви са Ni.co, когато не са на сцената? Разкажете ни някои от любимите си занимания през свободното време, за да се запознаят читателите ни с Вас не само като музиканти, но и като личности.

– Като се замисля по този въпрос, изглежда, че сме се събрали възможно най-разностранните личности…но съдейки по факта, че работим изключително гладко заедно, излиза, че може би точно в това е рецептата – взаимното допълване. Например, аз съм завършил журналистика, Киро е художник, а Владо използва всяка секунда от свободното си време, за да играе футбол…наглед, нищо общо, нали?!

интервю

7. Кога и с кой да очакваме новите Ви проекти? Издайте ни информация „от кухнята”, ако е възможно.

– Много скоро ще излезе новият ни сингъл, който вече свирим на живо в концертите си и се приема изключително добре, което може само да ни радва. Както преди малко споменах, парчето се казва „Довиждане” и по него, както и по „Реалност Ли Си”, сме работили с Десо от „Мастило”, които между впрочем са и наши продуценти.

8. Пожелайте нещо на читателите на списание VIP

– Ще им пожелая да продължават да подкрепят стойностни издания като вашето, защото само така бихме могли да допринесем за цялостното повишаване на нивото по отношение на българската продукция, било то журналистическа или каквато друга ви хрумне.

Текст: Георги Кърчев

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.