Ние сме си само приятели! Или пък не?

Самата връзка, която се създава между приятели рано или късно става и модел на една успешна връзка

13.08.2013

Приятелство между мъж и жена може да има, има, имало е и винаги ще има!

Лично аз имам много познати момчета, които обичам и уважавам, а на някои от тях дори мога да споделя и най-личните си тайни.

Спомням си преди няколко години, по време на лекция в университета един от моите колеги попита професора: „Професоре, според Вас възможно ли е приятелство между двата пола?” А професорът с усмивка отговори: „Възможно е моето момче, как да не е възможно. Въпросът е дали можеш да се справиш с либидото, което ще се появи щом се окажете на едно легло?”

Ние сме си само приятели, защото приятелството между двата пола съществува!

Като цяло мога да кажа, че съм щастлива, че имам приятели от мъжки пол – мъжете са лоялни, винаги казват това, което мислят, не правят интриги и мразят твърде драматичното изливане на чувства. Колкото по-простичко, толкова по-простичко. Мога да разчитам на тях във всеки един момент и то не само за да ме изслушат или да ми дадат съвет, но и да помогнат в много ситуации, в които жените не могат.

Ние сме си само приятели!

Съществува ли приятелството между двата пола?

Тук обаче идва мястото и на голямото „НО”, което се крие между всичко положително, което може да излезе от едно такова приятелство.

Какво става, ако единият от двамата внезапно реши, че се е появила искра, че чувствата му вече не са само приятелски или пък е сексуално привлечен?

Всъщност в 99% от случаите един от двамата няма нищо против да прави секс със своя „приятел“, докато другият категорично е против. В същото време много добре знае, че ако каже директно за своето желание, в 99% ще получи отказ и това ще развали тяхното приятелство.

Ако се чудите дали сте си само приятели или има нещо повече между вас, в следващите няколко реда, ще се опитам да ви дам отговора.

Вижте още: Полова зрялост на 18?

Като за начало, едно нещо се вижда много по-добре, когато се гледа от страни.

Приятелите ви са тези, които могат да забележат по-специалните връзки от затворения кръг по по-различен начин. Те естествено няма да се притесняват да отбелязват какво виждат, така че допитайте се до тях. Поискайте съвет от хора, които прекарват повече време с вас и евентуално биха забелязали, ако приятелските ви отношения са започнали да се разгорещяват.

Бившите гаджета… една от любимите теми, на която спокойно мога да разговарям с моите приятели момчета.

Ние сме си само приятели! Или пък не ?...

Бъдете готови за момента с леглото!

Ако обаче забележите, че тя/той вече не се чувства добре, говорейки за бившите си, нещата може би стават сериозни… Една от причините за това може да бъде, че всъщност не иска да нарани чувствата ви или пък да направи лошо впечатление. Ако вие също се притеснявате да говорите за бившите си, е напълно ясно, че вашата връзка се променя, задълбочава и издига на ново ниво.

Ревността е един от най-очевидните знаци за силните емоции и романтиката. Ако забележите, че започвате да се дразните, когато го/я виждате с друго момиче/момче и обратното, то значи несъмнено вече не сте „просто приятели“.

Нещо друго, което никога няма да ви излъже е погледът. Ако ви се случи да гледате своя приятел/приятелка, а той/тя да е застанал вперил поглед във вас, сякаш иска да каже нещо, то ситуацията става доста интересна…

Ние сме си само приятели!

Просто приятели.


Някои жени просто обичат да дружат с мъже, с които могат да пият бира, да говорят на мъжки теми или да вършат лудории – неща, които не могат да правят с приятелките си. Понякога пък жената приятел приема ролята на търпелива майка, която винаги приема мъжът такъв, какъвто е – прощава му и го обича безусловно, и това й харесва.

Много често в такива случаи жената желае да има сексуални контакти с мъжа приятел, докато той не я вижда в тази сексуална роля.

Като цяло жената обича да бъде обкръжавана от мъжки приятели, които могат да я закарат до някъде, да й сменят гумите на колата и т.н. И ако сте попаднали в тази категория „приятел“, имайте предвид, че вие можете да получите от нея много неща, но не и секс. Тя обикновено избира мъже от типа „добро момче“ или „бохем“, с които да е много добър приятел.

Вижте още: 7 тайни на успешната връзка

Ако ви се случи нещо от горе изброените и все пак успеете да запазите приятелството си с представителя на противоположния пол, то значи вие наистина държите на това приятелство. Ако обаче нещата се завъртят в друга посока, не се притеснявайте! Повечето успешни връзки са се базирали именно на приятелството. Причината за това е доверието, което се създава между двама приятели, което пренесено в една връзка е нещо уникално. Самата връзка, която се създава между приятели рано или късно става и модел на една успешна връзка. Но идва ден, когато един от двамата се влюбва…

Етикети:

За автора

Надежда Георгиева

Аз съм Надежда Георгиева, на 24 години. Завършила съм спец. Маркетинг и Мениджмънт, а в момента съм последна година Журналистика. Обичам да пиша за нещата от живота, които вълнуват всички и от известно време се занимавам с писане на авторски текстове и превод на статии. Аз съм общителна, усмихната, позитивна и много упорита личност. Вярвам, че човек може да постигне всичко, което иска стига да се зареди с достатъчно сили, вяра и търпение. Много искам да се реализирам в сферата на журналистика и ПР, и някой ден да бъда част от голяма медия.