Никога не спирайте да се борите

Имате избор – да проклинате мрака или да запалите светлина

30.03.2015

Приятели, днес реших да ви разкажа една невероятна история, която ме вдъхнови и за пореден път ми доказа, че никога не трябва да спираме да се борим, дори животът да ни дава само трудности.

Денят беше прекрасен. След като свърших малко работа и проведох няколко бизнес срещи дойде и моето време за домашен уют. Направих си чаша ароматно кафе и отворих книгата, която бях започнал да чета от скоро. Любимият автор за лично и професионално усъвършенстване – Робин Шарма, а книгата – втора част на „Наръчник по величие“.

В тази глава Робин Шарма запозна читателите си с един невероятен човек, който е срещнал в Мексико Сити, където е провеждал лекции пред лидери в бизнеса и обществото. Неговото име е Давид Мехия, а историята му е, че се е родил без уши. Въпреки, че лекарите прогнозирали, че горкото момче едва ли ще достигне зряла възраст и дори ако го направи той цял живот ще има проблеми със слуха, малкото момче не се отказало. След безброй операции, много болки и жестоки подигравки от съучениците му, които се присмивали на външния му вид, Давид не се отказал да упорства. „Величието, по много начини се определя от това дали се съпротивляваш на провала или го оставяш да те погълне“ – поредната велика мисъл на Робин Шарма. Тук идва и истинската сила на Давид. Той мечтаел. Работел упорито и нахъсано и най-важното нещо: вярвал. Той е чувствал, че му е предопределено да извърши необикновени неща.

Мечтайте и никога не спирайте да се борите като Давид

Ето и какво споделя още великият Шарма за него:

„Давид Мехия е благословен човек. Има силен ум. Голямо сърце. Висок дух. И прекрасни родители, които всеки ден му казвали, че ако търси най-доброто в живота, ще го намери. Учели го никога да не играе ролята на жертва. Повтаряли му, че след трудностите си трябва да открива възможностите. И той постигнал това. Човекът, който срещнах в Мексико Сити е лидер. Герой. Вдъхновение. Ще ме попитате защо? Защото е приел онова, което му е изпратил животът, и вместо да прекарва дните си в оплаквания, го е превърнал в злато.“

Никога не спирайте да се борите

Не се предавай!

Невероятна история, нали? Не ви ли накара да се замислите, че няма невъзможни неща? Той е изключително позитивен в един свят, където хора, които няма от какво да се оплакват, прекарват по-голяма част от времето си в оплаквания за тривиални неща.

Вижте още: Кризите съдържат изключителни възможности

Всеки един от нас има избор: да проклина мрака или да запали светлина и да блесне като човек. Като лидер. Живота винаги ни дава право на избор, а ние винаги сме хората, които го правим. Ежедневните решения се натрупват и изграждат съдбата ни. Ден след ден. Седмица след седмица. Година след година.

Давид Мехия е направил своя личен избор, който ще го издигне до планинския връх. Сега е ваш ред.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването