Nissan GT-R 2015 – „последният самурай“

Представят GT-R в края на годината в Токио

28.11.2014

Точно една година след представянето на актуалната модификация за 2014 година, Nissan GT-R ще дебютира в края на годината на автомобилния салон в Токио. Напомняме на феновете на това „зверче“, че това ще е последния модел на R35, тъй като ще бъде наследен от хибридния R36.

Nissan GT-R 2015 слага край на последното издание на R35

Като изключим задължителните визуални подобрения, дори и твърде дискретни понякога, новият GT-R 2015 ще получи и малко технически подобрения. Е, дали са малко ще прецените сами. От инженерите на Nissan са се потрудили доста върху шасито и амортисьорите на автомобила за още по-добро управление. Тук се питаме: „Колко още по-добро?“, но явно винаги може повече. Дочухме, че ще има и подобрение свързани с гумите, но няма много информация каква точно ще е тя. Останалите промени ще са по двигателя, задната ос трансмисия и карданният вал.

Вижте още: Първият електрически Harley Davidson

Както добре познаваме нашите приятели от Nissan, те са почитатели на високите скорости и бързото ускорение, така че сами се досещате, че ще има промени и по мотора на автомобила. Инженерите на Nissan са намалили вътрешното триене на V6 битурбо моторът с обем 3,8 литра, което означава, че новата модификация ще ускорява още по-бързо. Нищо изненадващо, нали? Модификацията на автомобила ще се предлага в два варианта: TrackEdition и 45th Anniversary Edition.

Представят Nissan GT-R в края на годината

„Последният самурай“

TrackEdition ще бъде за пистово каране, с по-стабилно и кораво окачване, гуми Dunlop SP Sport Maxx GT600, както и страхотни алуминиеви джанти от Rays.

Вижте още: Тъмната сянка на Audi A9

Модификацията, която е посветена на 45-тата годишнина ще бъде ограничена до точно 45 броя. Всичките автомобили ще са базирани на Premium Edition със златисто Silica Breath. Наскоро от Nissan обявиха и цената на автомобила, която достига до 144 000 лева. Изглежда доста изгодна цена, предвид факта, че ще има едва 45 автомобила от тази модификация в целия свят.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването