Нормално е да се чувстваш объркан на 25

Не се тревожи, всичко ще се нареди

30.03.2016

В различни етапи от живота си попадаме в момент, когато се чувстваме заседнали в едно положение без изход. Това често се случва при някои хора, при други по-рядко, зависи от психиката. Някои са по-склонни към депресия, други не толкова, но всеки поне веднъж в жиовта си е попадал в „житейска дупка“. Но не бива да приемате такива ситуации, като пагубни, напроив, те са само трамплин към един по-добър живот.

Често явление е и дори младите и жизнени хора да изпадат в подобни състояния. Особено излизайки от университета, лутайки се в живота и не знаейки накъде да поемат. А дори и бързо да се установят и да започнат работа/бизнес, не е изключено на 25 отново да се чувстват объркани….

Нормално е да се чувстваш объркан на 25 – не се отчайвай!

Прави са някои велики мислители, като казват, че животът е като пъзел. А за да започнете да сглобявате парченцата едно по едно, първо трябва да ги разпръснете и да откриете правилната последователност. Ето и няколко съвета от едно момиче на 25, което все още се лута в живота, но малко по малко сглобява пъзела на живота си:

1.. Не позволявайте на работата (ако имате такава или бъдещата) да ви определя

Работата си е работа, както се казва. Дори и страшно много да обичате това, което правите, не се оставяйте то да ви завладее. Поставете граници между професионалното и личното си пространство и не изневерявайте на принципите си.

Нормално е да се чувстваш объркан на 25

Всеки сам трябва да намери своя път

2.. Опитайте се да не се вкопчвате в мисли за старите си неуспехи

На всеки се случва да претърпи провал. Дори най-успелите хора да претърпявали хиляди падения, преди да стигнат там, където са. Неуспехите не са нещо, от което да се страхувате. Те са тези парчета от пъзела, свързващите успешните моменти в живота ви. Вземете си поука от всеки провал и продължете напред, без да вкопчвате в мисли за неосъществени цели в миналото.

3.. Не позвалявайте на никой да определя живота ви

Лесно е докато сме млади и зелени, да попаднем във врзъки, които ни правят зависими. Дали ще е връзка с приятелите, семейството или любовна половинка, не позволявайте взаимоотношенията ви с другите да ви определят. Вие сами решавате кой сте, къде искате да отидете и какво искате да постигнете. Хубаво е да се вслушвате в съвети, но не и да ги приемате за нещо, което ТРЯБВА да направите, макар и да не искате. Бъдете себе си и ще откриете правилния път към живота, за който сте мечтали.

4.. Бъдете умни с финансите си

Това е може би най-трудното за един млад и неопитен човек, който скоро е започнал да припечелва своите собствени пари. Независимо дали изкарвате по 5 лв на ден или по 50, разполагайте с тях умно. Не са ви нужни скъпи вещи и купища дрехи и техника, инвестирайте малка сума в собственото си усъвършенстване. Запишете се на обучения, курсове или каквото друго ви вълнува. Инвестицията в придобиването на нови знания и умения, ще ви се отплати многократно!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.