Постоянното носене на високи токове е вредно

Вижте причините...

17.11.2015

Колкото и да харесвате високите токове, постарайте се да ограничите носенето им, заради няколко основателни причини, касаещи вашето здраве. Разбира се, че всяка жена изглежда много добре и секси с високи токове, но в крайна сметка здравето е най-важно.

Вижте защо постоянното носене на високи токове е вредно

Когато сте на високи обувки, вие постоянно натоварвате пръстите на краката си. Понякога се появяват доста болезнени и упорити мазоли.

Постоянното носене на обувки с високи токове след време води до болки в гърба и здравословни проблеми с кръста и гръбначния стълб. Също така високите обувки след години предизвикват доста силни и неприятни болки в стъпалата.

Също така водят и до деформация на ахилесовото сухожилие, така нареченото скъсяване.

В следствие от постоянното натоварване на краката след време се появяват разширени вени, които са много болезнени и изглеждат неестетично.

Затворените дамски обувки с високи токове притискат пръстите на краката, което след време може да увреди ноктите и растежа им.

Постоянното носене на високи токове е вредно

Дайте почивка на стъпалата си от високите обувки

Когато сте с високи токове скъпи дами, вие може да не усещате, но вашите колена са под постоянно напрежение и затова краката ви се уморяват толкова бързо. Ето защо трябва да си давате почивка и от време на време да излизате с по-ниски обувки.

Да не говорим, че вероятността да получите изкълчване или навяхване е много по-голяма с високи обувки, отколкото да се случи с ниски обувки. Едно безобидно на пръв поглед изкълчване може да доведе до сериозна травма за цял живот.

Вижте още: Защо мъжете си падат по мацки на високи токове?

Ако имате плоско стъпало или така нареченото дюстабан, след време ще доведе до много сериозни проблеми, ако продължавате да носите само високи обувки, без да давате почивка на стъпалата си.

Не само пръстите на краката се натоварват, а и петите. При тях също може да се появят болки. Няма смисъл да носите постоянно обувки с високи токове, ако не се чувствате комфортно в тях, само и само, за да изглеждате добре. Защото напротив – няма да бъдете секси, когато не се чувствате добре, а ще изглеждате напрегнати и това винаги се забелязва. Но най-безотговорното ще бъде, че не обръщате сериозно внимание на здравето си.

Етикети:

За автора

Списание VIP