Нов смарт часовник против стрес

Идентифицира среса от рано, за да го предотврати

23.02.2015

Стресът се е превърнал в неизменна част от ежедневието на хората, живеещи на бързи обороти. Още от сутринта се изнервяме на трафика, на несъобразителните шофьори, на намусените продавачки в закусвалнята,… И всичкото това напрежение се трупа, трупа, докато един ден не доведе до тежки заболявания.

Какво би било, ако бихте могли да се върнете назад във времето с тази стресираща част от деня и да я изиграете по-бавно, движение по движение и да имате възможност да натискате бутона “пауза”?

Стартъп, наречен Neumitra, иска да ви даде тази възможност. Компанията проектира преносимо устройство за измерване на нивата на стреса в реално време, което предупреждава със слаба  вибрация, ако започнем да се стресираме.

Нов смарт часовник против стрес

Идеята зад тази технология е проста: Стресът предизвиква физиологична реакция в тялото (по-бърз пулс, учестено дишане, изпотяване), измерването на тези показатели, помага това натоварване да се предотврати от зародиш.

Нов смарт часовник против стрес

Снимка: Neumitra

Как работи

Потребителите носят смарт часовника с хардуера Neumitra. След няколко дни от носенето на устройството, то “научава” типичните нива на потребителя и разбира, когато тези нива драстично се покачват или спадат. Като например, когато някой се упражнява или спи. Ако устройството започва да вибрира и сте във фитнеса, например, може просто да натиснете един бутон, за да го изключите.

Което ни води към целта на изобретението: да предупреди хората за места, ситуации или събития, които те самите никога не могат да определят като “стресови”, но всъщност им причиняват доста голямо натоварване.

С тази технология, създателите искат да помогнат на повече хора да живеят по-добре, като намалят среса в живота си.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.