Новата Astra дебютира през септември

Базовата цена ще струва малко под 30 хиляди лева

26.08.2015

Новата Astra ще дебютира на автосалона във Франкфурт през септември. Базовата цена на автомобила ще е 29 925 лв. Трицилиндровата Astra ще разполага със 105 конски сили, а инженерите на Opel твърдят, че това ще е „най-икономичният компактен бензинов модел“ със среден разход 4.2 литра за 100 км. За близо 30 хиляди лева ще си купите автомобил с климатик, диодни светлини, електрически прозорци и огледала, система за следене на налягането в гумите и шест въздушни възглавници. Ако погледнем по-нагоре в бензиновата гама на модела, то ще открием изцяло новия 4-цилиндров турбо двигател във вариантите със 125 и 150 конски сили. Последният агрегат се нуждае от 4.3 секунди, за да развие 120 км/ч.

Новият Opel Astra ще бъде най-икономичният компактен бензинов модел

Нека обърнем и малко внимание на новия „шептящ дизелов двигател“ на компанията, които ще се предлага в три варианта – 95, 110 и 136 конски сили. Най-икономичният от тях дава среден разход от 3.4 литра за 100 км, като отделя едва 90 г/км въглеродни емисии. Цената му е 32 465 лв.

Опел Астра дебютира през септември

Opel Astra

В компактния клас на модела са добавени като екстри и първите в света матрични диодни фарове. Може да ги добавите към модела само за 1880 лв.

Вижте още: Tesla Model S с 762 к.с под капака

Това не са всички екстри, с които германците могат да се гордеят. Те са внедрили и системата Opel OnStar за свързване с мобилен асистент. В началото тя ще работи в едва 13 страни от Западна Европа, но в следващите няколко месеца любителите на Opel могат да я очакват да бъде активирана и у нас.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването