Megane RS с ръчна скоростна кутия

Очакват се и много коне на предния мост...

09.10.2016

Новото поколение на Renault Megane RS няма да предаде старото и отново ще бъде с ръчна скоростна кутия, като новината идва директно от Motoring, според които новият RS ще разполага с 6-степенна механична скоростна кутия. Тук трябва да кажем и на по-уравновесените шофьори да не се отчайват, защото французите са помислили и за тях с опцията за 7-степенен автоматик с два съединителя.

Renault Megane RS идва с ръчна скоростна кутия

Това не е всичко! Новото Megane RS ще се възползва и от системата за завиване на четирите колела, позната от стандартните модификации на Меган и Меган Седан. При маневриране с ниска скорост задните колела ще се завъртат обратно на посоката на предните, което ще стимулира по-късо междуосие и ще ви позволи да пъхнете своя RS в по-тясно паркинг място, което е огромен плюс в претъпканите градове. При над 80 км/ч задните колела ще завиват в посоката на предните, което ще подобри в пъти поведението на автомобила в завоите. Новият механичен Megane RS ще бъде доста по-бърз при ускорение до 100 км/ч заради по-високото тегло на трансмисията с два съединителя, стига да имате нужните умения разбира се!

Вижте още: Toyota обнови GT86

Megane RS ще има и система за автоматично изравняване на оборотите, подобна на тази в Cayman GT4 и Nissan 370Z, което ще подобри звука и поведението на автомобила.

Megane RS с ръчна скоростна кутия

Рено Меган РС

Снимките, които сме приложили в статията са изцяло плод на въображението на независими дизайнери, но можем да твърдим, че се очаква новият RS съвсем скоро на пазара. Дебют през тази пролет в Женева не е изключен, а в краен случай на салона във Франкфурт следващата есен. Едно обаче е сигурно – новият Megane RS ще събере много погледи!

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването