Новият Mercedes CLS BlueTec

Суперавтомобила идва с опционална 9-степенна скоростна кутия!

24.06.2014

Новото бижу на Mercedes идва с нов 4-цилинтров, 2.1-литров дизелов двигател с новата версия на CLS 220 BlueTec. Мощността на това бижу е 170 к.с. Същият двигател е заложен и в CLS 250 BlueTec, само че конските сили там са 204. Това не е всичко. Трилитровият V6 дизелов двигател на CLS 350 BlueTec разполага с 258 к.с. и е готов да задоволи претенциозните си собственици, които предпочитат по-мощни двигатели.

Добрата новина за феновете на бензиновата версия е, че CLS 400 идва с 3.5-литров V6 двигател,  с две турбини и 333 к.с под капака. CLS 500, който е по-класическия модел на автомобила пък ще разполага с 408 к.с. Не сме забравили и за любителите на бързи скорости. Новият AMG S ще разполага с 585 к.с и определено ще носи голяма доза адреналин на притежателите си.

Новият Mercedes CLS идва с „Фаровете на бъдещето“ и 9-степенна опционална скоростна кутия!

Друга новост в супер автомобила са „Фаровете на бъдещето“, както са наречени от производителя на автомобила. Според техниците на Mercedes, те са върхът на новите технологии.

„24 индивидуално контролирани диода се настройват 100 пъти в секунда благодарение на камера и четири управляващи модула. Това са фарове от бъдещето“ – споделят инженерите на това бижу.

За да бъдем по конкретни и да не се чудите, какви точно са тези „извънземни“ фарове, ще споделим с вас, че това е високотехнологична система, която е способна да следи трафика и да намаля част от силата на диодите, за да не заслепява водачите насреща.

Mercedes CLS и фаровете от бъдещето

Mercedes CLS 220 BlueTec

Фаровете имат умението да следят и завоите, а страхотната навигационна система ви дава информация за кръговите кръстовища, в които „фаровете на бъдещето“ между другото отново се самонастройват!

От Mercedes са се погрижили и за охлаждането на автомобила, като отворите на предницата са по-големи, а решетката може да се поръча в така познатото „диамантено“ изпълнение от CLA. Задните стопове на CLS-а са затъмнени, което придава още по-елегантен и изтънчен вид на автомобила.

Вижте още: McLaren Special Operation

По интериора не се забелязват кой знае какви промени, освен новия и елегантен волан.

За малко да забравим! Всички версии на този прекрасен автомобил идват и с опционална 9-степенна скоростна кутия!

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването