Новогодишни размисли и страсти

13.01.2014

Всяка Нова Година носи със себе си аромата на ново начало, на нов старт на твоя живот. Всички по една или друга причина, съжаляваме за отминалите дни и за действията които сме предприели обратно във времето. 31 декември е денят, в който се започват новогодишните размисли и страсти около живота и си правим равносметка какво сме постигнали през изминалата година и какви хора сме станали.

Няма нищо лошо в поставянето на цели, това Ви прави амбициозни и отговорни хора, които искат да стигнат някъде в този живот. Друг е въпросът, доколко сте в състояние да ги осъществите, без мързелът да Ви попречи. Силно се надявам и новогодишните късмети да не се окажат верни (поне лично за мен), защото това означава, че ме чака една доста ленива година.

Позволих си тези мои драсканици да не са като всички останали, които съм писала досега и да вложа нещо лично, истинско и постижимо, което да накара поне част от Вас да се замислят.

Ето моя новогодишен лист с размисли и страсти, които ще докоснат някои, ще мотивират други, а трети, третите сигурно ще натиснат Х-са, още преди да съм почнала.

Новогодишни размисли и страсти #1 Да оцелея

#2 Поне веднъж месечно да отида на място, което никога не съм предполагала, че ще видя и посетя.

#3 Да се запозная с хора, от които ще науча нещо различно, нещо интересно и нещо за себе си.

#4 Да дам част от себе си на някой, така че да ме запомни завинаги.

#5 Да се събуждам с усмивка и да я предам нататък.

#6 Да започна деня с позитивна мисъл или поне сентенция, която да ме следвам през деня.

Новогодишни размисли и страсти #7 Спирам с оплакването и мрънкането! Добре де, това никога няма да се случи, но си пожелавам спокойствие и по-малко нерви за дребните неща от живота, с които се натоварвам не само аз, но и всички като и около мен.

#8 Ако намаля употребата на социалните мрежи, може и да изпълня желание номер 3. Пожелавам го на всички. Контактувайте един с друг извън фейсбук, туитър, гугъл+, инстаграм и т.н. Животът притежава нещо повече от една социална мрежа, която да те обладае.

Новогодишни размисли и страсти

#9 Да намеря време за всички интересни книги, които искам да прочета!!!

#10 Да спра да обвинявам другите за моите неуспехи и да вдъхна повече увереност във възможностите си!

Банално или не, това са нещата от живота, които интересуват мен и хората около мен в момента и пожелавам на всички до които е достигнала тази статия да намалят вредните навици, които сами сме си създали. Поставям всички тези цели и желания тук …

Новогодишни размисли и страсти

 

… до 31 декември 2014, когато отново ще дойде денят за новогодишни размисли и страсти.

“Още една свежа, нова година е тук…
още една година живот!
Забравете тревогите, съмненията и страховете,
обичайте, смейте се и се раздавайте! ”
– Уилиам Артър Уард

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.