Елегантност и стил в BMW I8

22.03.2014

Едва ли някой от нас се е съмнявал в творчеството на дизайнерите на BMW. Новото BMW I8 е хибрид, който се задвижва от 1.5-литров 3-цилиндров Twin Power турбо бензинов двигател и електромотор, който се захранва с литиево-йонна батерия. Как звучи само, а? Ако случайно някой си е помислил, че този двигател е „слаб“ ще споменем, че е с мощност от 362 к.с., осигуряващ ускорение от 0 до 100 за 4,4 сек и максимална скорост от 250 км/ч, като се има предвид, че I8 е с ограничител, който може да бъде премахнат.

BMW I8 максимално бърз и максимално икономичен

Новото BMW I8 с 3-цилиндров Twin Power турбо двигател

Кой би си помислил, че кола с такъв двигател може да бъде икономична? Оказва се обаче, че моделът е по-икономичен от първоначалните предвидени данни. От BMW споделят, че I8 ще харчи 2,1 литра за 100 км, което би било супер за всички BMW фенове, които са свикнали автомобилите им да горят 14-15 градско. Също така електрическият пробег на хибрида BMW I8 ще е около 37 километра. Може би тук от BMW трябва да поработят повече и да увеличат тази цифра.

Вижте още: Новото BMW M4 кабрио 

Ако вече има желаещи за този уникален автомобил, производството му започва следващия месец.

Новото супер-модерно BMW I8 е вече факт

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването