Новото Volvo S90 – мечтаната лимузина

Шведите пускат конкурент на BMW, Mercedes и Audi

16.04.2015

Шведският автомобилен гигант намери заместник на S80 в лицето на Volvo S90. Моделът се явява пряк конкурент на Audi A6, Mercedes E-класа, Jaguar XJ и 5-серия на BMW. От Volvo потвърдиха, че феновете на автомобилния гигант могат да очакват и комби V90 малко след премиерата на седана.

Новото Volvo S90 ще бъде пряк конкурент на BMW, Audi, Mercedes и Jaguar

Инженерите на Volvo са се погрижили новото S90 да се отличава с по-елегантен дизайн и да предлага всичко нужно на клиентите, за да се конкурира успешно с „великолепната четворка“. Маркетинг специалистите на компанията разкриха, че целта пред шведската компания е да превземе пазарите в Китай и САЩ, където размерите определено имат значение.

Вижте още: Bentley Speed 6 – „Зелената стрела“

Любопитен факт е, че от Volvo няма да спрат до тук. Шведите планират и нов модел, който ще атакува директно лимузините на BMW 7-серия, Audi A8, S-класата на Mercedes и XJ на Jaguar. Моделът, както може би вече се досещате ще се казва Volvo S100, но за него все още е твърде рано да се говори.

Новото Volvo S90 – мечтаната лимузина

Volvo S90 Купе

Инженерите на Volvo разкриват, че и двата модела ще използват сглобяема SPA платформа, която ще им позволи  да се задвижват от всички агрегати на автомобила. В момента най-мощната конфигурация на Volvo S90 е 2-литров Twin турбо агрегат с механичен компресор, който работи в комбинация с електромотор. Двигателят разполага с мощност от 400 к.с и 640 Hm. Същият този двигател задвижва и новото поколение  на Volvo XC90.

Ще успее ли шведския автомобилен гигант да се яви пряка конкуренция на „голямата четворка“ според вас?

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването