Нерешителността в нас

stress-lady

Природно, е заложено в нас, да говорят доброто и злото. Оприличаваме ги на “ангелчето“ и „дяволчето“, които никога не са на едно мнение, спорят и са в опозиция. Трудно е да се живее с тях, тъй като често сме на кръстопът и не знаем, коя е правилната посока. Те винаги говорят в нас и ни карат да се съмняваме в правилността на нещата. Това води и до момента на нерешителност и колебание, за това кое е правилно, и кое не е.

Не може винаги да сме 100% сигурни в решенията, които взимаме. Може би и не трябва. Животът е рискована въртележка, няма нищо сигурно, така че, ние не можем да си позволим да сме „сигурните играчи“. Както казва Кейт Кънингам: „Някои хора не се решават да тръгнат по улицата, докато всички светофари не светнат зелено и затова не стигат до никъде“. Това ме кара да мисля, че трябва да се вслушваме и в двете човечета в нас, и да се опитваме да ги балансираме.

Балансът се изразява в допускането на грешки, разочерования, падения. Помнете, обаче, че губенето, е част от процеса на победата. Победа над нерешителността и застоя. Не бъдете поредните хора, които просто стоят и чакат или ги е страх от поемането на инициатива. Действайте! Предприемете нещо! Няма малки мечти, всяка мечта е голяма, сама по себе си и за осъществяването и, са нужни големи амбиции.

Борете се за мечтите си, вярвайте в себе си.

Десислава Черкезова