“Ода за възхвала на сложността”

Сложността на 21 век...

12.07.2017

“Ода за възхвала на сложността” това си цитира нашето обществото всеки ден. Всички живеем в сложен свят със сложно финансово положение намиращи се в сложни взаимоотношения и ние сложно да го възприемаме. Самият факт, че думата прост и просто се приемат, като обида показва сложността на ситуация.

Сложността на думата прост или “Ода за възхвала на сложността”

Сложно е да се погледнем в огледалото – сложно си е да. И за двата пола. Косата няма да се изправи или накъдри сама. Изкуствените мигли и вежди сами нямат да се сложат. Марковата бяла тениска сама няма да се купи. Комплексите сами няма да се поддържат, все пак ти сам трябва да си ги подхраванваш. Все пак това е работа за фитнес инструктори, дизайнери, козметици, татуисти и др. Сложно е да вдигаш левел всеки път, като се погледнеш в огледалото. Просто е да се погледнеш чист и здрав. И да се чувстваш щастлив. Но ти не си прост, все пак трябва да си индивидуалист в общество пълно с еднакви персони…

Сложно е да си харесаме нещо – слушаш песента на Криско “Базука” по двайсет пъти дневно, но се си написал поне пет коментара какъв скапан боклук е тя. Така трябва – да. За пред социалните мрежи искаш да се удавиш в джаз, вино и Рут Колева, а пред приятелите си пиеш биричка и слушаш и се радваш на реге. Всъщност най-обичаш да си пиеш количка и да изтръпваш на трепни. Макар и да знаеш и казваш, колко вредно е това. Сложно е да, но и ти си сложен човек.

Сложността на връзките – ооо любовта обезателно трябва да е сложна и драматична и изпълнена с най-силни емоции. Мисля, че нашето поколение е сериозно облъчено от “Трима братя, три сестри”, малко от “Листопад” и добре гарнирано със западните разбирания за свободни личности търсещи забавление. Няма лошо. Резултатът от тази сложна комбинация е следната: Мразиш всички жени, защото русата мацка със сините флешове те зарязала за татуиста с избръснатата вежда. Сигурно, защото печели с 50 лева повече от теб. Каква материалистка. Това не ти пречи да поддържаш паралелна връзка с леко закръглената, ама с големи гърди съседка, а за пред приятелите ти си в сложни взаимоотношения с оная със зелено-розовата коса и страшното тяло и всъщност много си падаш по мускулестия съсед и все по често го заявяваш гласно. Иначе мразиш до смърт гейовете. Ама така е, колкото по объркано толкова по-добре. Ти не си някакъв си прост човек с прости взаимоотношения.

“Ода за възхвала на сложността”

Сложността на връзките…

Сложността на работата – работиш в офис и си много доволен и в същото време недоволен от работа си. Парите ти стигат и не ти стигат. Не ти стигат, ама кредисимо е на един клик разстояние. Мразиш и харесваш колегите си. Как става тази ситуация… Ами сложно е. Принципно мечтаеш да си фотограф, графичен дизайнер, пилот или пожарникар. Така де, нещо, с което може да правиш уникални фотографии, с които да печелиш по 30 последователи в инстаграм на ден – минимум. Освен това да изглеждаш секси, динамичен и интересен. Така в определеното работно място се нещастен, а рутината те смазва, както всички – каквото е за теб такова е и за другите хора. Макар че си уникален. Така де. Неудовлетворен си от живота в умерени количества, защото знаеш, че прекаления негативизъм отблъсква, а ти искаш да привличаш. Затова снимаш бюрото готов за работа, а всъщност мразиш света.

Иначе приятелите ти те наричат Митака съкратено от Мария. Ти си сложна личност, живееща в сложно време. И имаш сложни мечти за сватба с много гости и снимки, ама не знаеш дали си булка или младоженец. И дете искаш, ама не съвсем. Просто не обичаш да ти е просто, защото и ти не си прост.

П.С По тази тема може да се пише много…

Гост автор: Гергана Георгиева