Опатия – ботаническата градина на Адриатика

28.07.2014

Град, който не може да се опише с няколко изречения и снимки. Разположен между планината Учка и брега на Адриатическо море, Опатия привлича погледа на хиляди туристи. Навремето благородниците на Австро-Унгарската империя и други важни особи са почивали по пъстрите брегове. И този имперски дух все още може да бъде усетен по улиците на курорта.

Въпреки запазената величествена атмосфера, градът е и много модерен и атрактивен с различните забавления, които предлага.

Особено популярен е фестивалът, посветен на имперския блясък на Опатия, който се провежда всяка година в средата на месец юли.

Опатия изглежда, като истинска ботаническа градина.

Тук може да се насладите на алеите от палми, бамбук, камелии, магнолии, лавровото дърво – символ на опатийското крайбрежие.

Опатия - ботаническата градина на Адриатика

Опатия е известен с много си градини

Историята на курорта датира от средата на 19 век, когато италианският търговец Игинио Скарпа построява красива вила на брега на морето, за жена си – Angiolina, все още най-атрактивното място в Опатия. Градината пред нея е във френски стил, застлана от разноцветни килими от растения от всички краища на света – магнолии, секвои, палми, японски калии.

Вила Angiolina, Опатия

Вила Angiolina, Опатия

Като една от топ летните дестинации на Адриатическо море, Опатия разполага с много туристически атракции. От обиколки на Вила Angiolina и градините, до разходка пеша по 12 километровата Lungo Mare алея, в Опатия няма как да скучаете.

Заради лечебните ефекти на мекия, умерен климат, много лекари предписват пътувания до адриатическото крайбрежие, а Опатия е един чудесен избор.

Традиционната кухня е морска, може да опитате най-различни вкусно приготвени риби, раци, миди,.. Едно отлично местенце за хапване е рибарското селце Волоско, прочуто с многобройните си ресторанти с отлична кухня.

Опатия - перлата на Адриатика

Опатия – перлата на Адриатика

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.