Оптимистите са по-добри лидери

11.03.2015

“Все още вали сняг”, каза Ийори мрачно. “Така е.” “И e студено.” “Въпреки това,” каза той, “усмихни се малко, поне не сме имали земетресение в последно време.” – A.A. Милн

Редица проучвания и доклади потвърждават тезата, че хората с положителна нагласа към живота живеят по-дълго, по-щастливи са и по-здрави.

Това се отнася с пълна сила и за лидерите. Ако искате да сте добър водач, да вдъхновявате хората към действие, да бъдете уважавани, станете ОПТИМИСТИЧЕН ЛИДЕР.

Оптимистите са по-добри лидери – защо мислим така

1. Фокусирани са върху решенията

Оптимистите търсят най-доброто решение, за да излязат от дадена ситуация. Те се съсредоточават върху намирането на решение, а не върху анализирането на въпросите, свързани с проблема.

2. Оптимистите не се страхуват от провала

Оптимистите се справят по-добре от песимисти, защото техните стратегии са по-добри. Те са по-устойчиви и винаги в състояние бързо да “отстъпят назад” от провал и неуспехи в живота.

Оптимистите са по-добри лидери

3. Оптимистите са отлични комуникатори

Положително настроените хора черпят енергия от тези, с които общуват.  Те са добри в създаването и поддържането на дългосрочни взаимоотношения.

4. Оптимистите оценяват екипната работа

Този тип хора не обичат да работят сами. Те са ориентирани към хората, работят за общото благо с помощта на колегите си. Оптимистите вярват в страхотните възможности на екипната работа.

Вижте още: По това как вършите дребните неща става ясно какъв лидер сте

5. Оптимистите използват езика на мотивацията

Сър Уинстън Чърчил е бил един от най-големите оптимистични лидери на всички времена. Той е бил изключително опитен в използването на езика на мотивацията.

А Вие скъпи читатели, оптимисти ли сте?

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.